打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 去大舖頭買手機同細舖頭買手機有咩分別?

關閉 [複製鏈接]
回復 10# 黑夜舞魂

我想問one x /s2 lte
回復 支持 反對

回復 11# chungho1111

one x水同行都唔系差好遠(300-400左右)所以我覺得買行仲好,
因為HTC原廠保養一定好過細鋪自己保養多多聲
One X 細鋪大約4500左右(行)4100-4200(水)
s2 lte
本人不太推薦...除非是HD LTE
回復 支持 反對

回復 12# 黑夜舞魂

one x 我諗住買行,但真係唔知咩細店信譽比較好
回復 支持 反對

回復 13# chungho1111

其實如果行貨唔洗擔心咁多, 間間鋪都無咩分別~
但系買既時候記住要check清楚是否行貨

1)盒上是否有SIS行貨貼紙(HTC代理商)
2)對清楚盒同機身既IMEI號碼系咪一樣, 再撥打*#06*#查詢IMEI號碼是否和上述兩個一樣
3)打去HTC講你手機既IMEI號碼, 問佢系咪行貨同埋保養日期, 咁就萬無一失

如果通過以上既測試, 你部機應該都系正行正貨架啦~
回復 支持 反對

回復 14# 黑夜舞魂

無限的感謝啦師兄~真係唔該曬!!
回復 支持 反對

回復 15# chungho1111

依家用緊HTC Sensation XL
今日知道SIII系幾咁唔吸引之後, 都有少少想轉one x

HTC d保養真系最好
回復 支持 反對

回復 16# 黑夜舞魂

s3個樣,我真係接受唔到,幾勁都係假,+上***既保飬,真係=_= 唉=="
回復 支持 反對