查看: 76568|回復: 115
收起左側

[活動] Online Game 遊戲自創角色自貼 (五大網遊版區聯合舉辦)

關閉 [複製鏈接]

活動名稱:
一般圖片區 - Online Game 遊戲自創角色自貼

活動合辦單位:
天龍八部2
SD高達Online
CS Online【絕對武力】
巨商
Grand Chase 永恆冒險

活動日期:
即日起 至 2012年6月17日 22:00前

活動對象:
所有樂古會員(包括本版版主)

活動說明:
活動期內將自己的
Online Game遊戲自創角色圖片
(圖片必須清晰顯示角色身體及清晰顯示角色姓名)
用回覆形式回覆本帖
(如果回覆帖內有相關介紹
不少於20個字,可以額外獲得50樂點)

活動獎勵:
30樂點
(如果回覆帖內有相關介紹不少於20個字,可以額外獲得50樂點)

30樂點(基本角色圖片)+
50樂點(額外相關介紹)=80樂點

活動例子(例子中可獲得80樂點):

我在FEZ ONLINE的人物叫我愛羅
因為我喜歡火影忍者中的我愛羅

活動規則及留意:
1.   本活動每名樂古會員只可參與一次
2.   參加者必須在本活動主題帖內回覆,才視為已參與本活動

3.   
如果回覆帖內有相關介紹不少於20個字,可以額外獲得50樂點
4.   圖片必須清晰可見,顯示角色身體及角色姓名
5.   請勿抄襲其他人的相關圖片及相關內容
6.   請勿在活動主題帖回覆非活動內容,否則刪除帖子
7.   禁止會員使用Hide等功能,活動回覆內容需要公開
8.   單機版遊戲如有網上連線,不會立入網絡遊戲(Online Game)類別
9.   網絡遊戲點數卡由commander2620區域版主個人贊助
10. 如有活動爭議,本版版主及樂古擁有最終決定權及修改權

如有一般圖片區版務及以上活動查詢:
commander2620 區域版主 PM短消息

關於活動獎勵加碼!! 請留意本帖#2

回復

額外活動終極獎勵:
因為今次活動有五個
大型Online Game版區合辦
本人想將活動推至高峰
增加一個額外活動終極獎勵
樂古達人勳章永久及網絡遊戲點數卡
名額只得一個

終極獎勵得獎公佈日期:
2012年6月20日或之前

參與活動終極獎勵基本條件:
。活動內容不少於180字介紹
。活動內容不少於5張圖片相關介紹
。活動內容文字整齊

容易獲得終極獎勵條件:
。有全面的個人分析自創角色
。能夠清晰表達自創角色
。有足夠並且清晰的圖片作輔助說明
。能夠使用字體(大小,粗體,顏色)的優勢

點數卡名稱(會員可以四選一,名額一個):
智傲GOCARD   450點   (HKD$108)
GASH港版      1200點   (HKD$115)
MYCARD         400點   (HKD$100)
GC點數卡          600點  (HKD$130)

如果會員本身已經參加但又想參加終極獎勵:
只需要在自己活動回覆帖內用編輯功能
修改內容達到參與活動終極獎勵基本條件
就可以自動參加終極獎勵

終極獎勵活動留意:
。圖片必須清晰顯示角色身體
   及清晰顯示角色姓名(最少1張)
。有足夠並且清晰的圖片作輔助說明(最少5張)
   (5張
輔助圖片可以不需要顯示角色身體及姓名,
   但係如果有
顯示角色身體及姓名更佳)

如有一般圖片區版務及以上活動查詢:
commander2620 區域版主 PM短消息

回復 支持 反對

我係cso叫okyouaboy
因為個陣無聊諗唔到改乜名 所以亂吹 但玩落又幾好玩
早知係咁就唔會亂改==

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
commander2620 + 80 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

這個ID用的真久 本來是以迷糊天使的紫亞作藍本
但是有些遊戲不可兩個字做ID 所以就出現在這個版本的紫亞

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

2012-05-15 22 54 24.jpg
感想:
SD高達係我考完試就岩岩好公測SD高達OL
之後就落坑了,依SiuChiu呢個名就係小趙既英文版

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

巨商係我小六果陣開始接觸既online game
佢獨特既打怪模式深深咁吸引住我去玩
雖然有段時間冇玩
後來都比佢吸引番
點知e+隻game咁成咁
有一半都係個死人代理做成
另一半當然就係果d自以為是既外掛佬啦

其實個ac都係系我個fd度收番黎
玩玩下商城出左個改名卷
咁就改左e個名啦
果排死神講到 藍染好勁咁;P
咁到我就開始鐘意e個角色
同埋佢本身都好神秘下;P
最後同黑崎打都鬼死咁激烈
條友勁到冇人可以殺得死佢囉
真係正鬼到呢@@
如果死神有幸可以繼續做既話
唔知幾時先可以等到尸魂界過左2萬年呢

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

@_@...改左2次名~~
有1日睇睇下本書~~
靈感1到~.~
就改左叫【愛情l稍縱即逝l乂】=]
之前重有係列的~.~
只可惜大部份而退出了~@~

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

慕容傑係天龍2個時新出開既ac
慕容派亦係新門派
而我叫小傑所以開左個叫慕容傑既ac
咁岩得咁橋入慕容派有定要經1個npc入
而個npc都係叫慕容傑= =

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

個game系SD高達
香港服/國我叫wongbj
韓國bjwong
玩左3年
由剛剛國服玩起,剛剛好廢
但系一直努力,現在都算不錯
SD內我有個公會,雖然沒其他大會的強
但一直都努力作戰,直到遇到一班戰友
一齊玩,聊天,技術交流
雖然香港服,玩家經常罵人,又不屬性限3,不機體平行
但我一直繼續推行屬性限3
還有的是識到好多高手,雖然有一些高手串了一點,但跟他們玩可以提升實力
最近聽到國服有人就我高玩,不管他們是嘲笑/真心,我都好開心
香港服代理不好,大家心照,有想過一直玩韓國,因為韓國全部免費的
但系就算香港點唔好,我都會一直支持香港服
希望能用我的技術,教到人,令SD回覆正常

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

話說我好多game既ac都放曬-.- 唯一一隻game仲係第一手既得返3小:lol

其實3小我玩左差5多6年...
用改名卷超過10次
木栈宜個名係細佬起的...

GrandChase20120514_173902.jpg GrandChase20120514_173925.jpg

評分

查看全部評分

回復 支持 反對