查看: 4743|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

4500HKD List

1.要Intel Core i5
2.最好16GRAM(如果真係唔得就8gram)
3.唔洗DVD Writer
4.機箱要透明側板,上置火牛
5.Display card玩到BF3就好
6.額外1000$內出個電腦螢幕,吋多最好

救各位高手幫出此list
回復

CPU:Intel Core i5-3450 Ivy Bridge (3.1GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1449

MB:ASRock B75M-DGS B75,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B        HK$ 450

VGA:Sapphire藍寶石 HD7770 PCI-E 1GB GDDR5 顯示卡        HK$ 900

HDD:WD Blue WD5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD        HK$ 395

RAM:TEAM Elite DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram 連散熱片 TED38G1600HC1101        HK$ 275
    TEAM Elite DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram 連散熱片 TED38G1600HC1101        HK$ 275

POWER:ANTEC NE450C-BR NeoEco 450W 80Plus Bronze 火牛        HK$ 465

CASE:COOLER MASTER RC-371-KWN3 Elite 371 USB3.0 (黑色) 透明側窗中直立式機殼        HK$ 310

total:4519

MON:BenQ 23" G2320HDBL LED Monitor (16:9,50000000:1,5ms,VGA,DVI) Glossy Black
HK$ 980
回復 支持 反對

回復 2# s15ooooo
感謝大佬再次幫忙

想問問個MON解析度幾大
灣仔同旺角呢堆LIST邊度最易出
回復 支持 反對

回復  s15ooooo
感謝大佬再次幫忙

想問問個MON解析度幾大
灣仔同旺角呢堆LIST邊度最易出 ...
笨乂郎 發表於 8-1-2013 12:30

格價網寫1920x1080的(我諗e+電腦mon好少會出唔係1920x1080或以上喇掛=.=)
我張LIST係跟旺角jumbo的0 0去返jumbo買is ok,再唔係可以上jumbo個網訂
回復 支持 反對

G2320HDBL max.去到1920x1080
可以放心
回復 支持 反對

CPU:Intel Core i5-3450 Ivy Bridge (3.1GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝        HK$ 1449

MB:ASRo ...
s15ooooo 發表於 8-1-2013 08:24

如果我轉
Intel Core i5-3470 Ivy Bridge (3.2GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝
火牛夠唔夠力

3470會唔會好d,我見貴果50$
G2320HDBL max.去到1920x1080
可以放心
※暗雲之雷※ 發表於 13-1-2013 16:13

唔該晒你~
回復 支持 反對

如果我轉
Intel Core i5-3470 Ivy Bridge (3.2GHz, 6M Cache, LGA 1155) CPU BOX 盒裝
火牛夠唔夠力

3 ...
笨乂郎 發表於 18-1-2013 19:59

應該夠0,0我見人地7870+3470都係用450W而已
真係驚既話可以加少少買隻520W
ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus 火牛HK$ 499
回復 支持 反對

應該夠0,0我見人地7870+3470都係用450W而已
真係驚既話可以加少少買隻520W
s15ooooo 發表於 18-1-2013 21:36

就信你用450W0.0聽日準備去出機,條ram貴到318$
仲有想問問,我想玩雙螢幕我應該要仲要買D咩,隨左多個MON
回復 支持 反對

就信你用450W0.0聽日準備去出機,條ram貴到318$
仲有想問問,我想玩雙螢幕我應該要仲要買D咩,隨左多個M ...
笨乂郎 發表於 21-1-2013 10:51

0.0冇野要買,就係睇下張顯卡有冇兩個插頭比你插
回復 支持 反對

0.0冇野要買,就係睇下張顯卡有冇兩個插頭比你插
s15ooooo 發表於 21-1-2013 11:16

咁7770有冇
回復 支持 反對