打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 神愛新年 "釣金龜"經典新年遊戲

雙龍ew可以拉人的話
sr個部路亞都可以拉人,不知道可以用嗎?
回復 支持 反對

新一年釣金龜視頻暴光~

啲囡囡先會"釣金龜"
身為正宗男人既我係唔會咁做
工口仔 發表於 2013-2-9 11:29 AM

你係做金龜果個~ XD
回復 支持 反對

好似幾funny咁
回復 支持 反對

琴晚定唔知前晚見到有人開廣播叫釣金= =
回復 支持 反對

如果隻愛爾蘭蟹+個新人類覺醒技能卡,做下控場,難度會唔會更大呢..

其實可唔可以4 vs. 4,每隊都有一個双头龙高达改(插新人類覺醒技能卡),
其他3隻金龜(龜霸,龜霸(修理裝備),魔蟹(夏亚专用机))
龍就只可以拉d金龜,金龜就只可以打龍

以上係我個人意見
回復 支持 反對

有我
回復 支持 反對

樓主頭像是不是鬼斧(反白)女主角
回復 支持 反對

如果隻愛爾蘭蟹+個新人類覺醒技能卡,做下控場,難度會唔會更大呢..

其實可唔可以4 vs. 4,每隊都有一個双头 ...
BIC 發表於 2013-2-13 07:55 AM

我有諗過, 仲可以6v6添
不過我地鍾意個人戰 XD
回復 支持 反對

回復 18# hillson09

只是覺得如果地上和水中各有一隻龍,地上的龍只可以釣水中的龜 or  龍,水中的龍只可以釣地上的龜 or 龍

可以有咁的玩法(拯救龜仔行動)^^
地上的龍如果見到地上的龜比人緊的時候,都可以戈隻龜返上岸,but唔可以殺左它,殺左既扣分^^
相反,水中的龍見到水中的龜比人緊的時候,也可以戈隻龜返入水中,but都係唔可以殺左它,殺左既扣分^^

----------------------------------------------------------------------------
地上的龍只可以在岸上殺龜(被釣上來的),水中的龍只可以在水中殺龜(被釣落來的)
地上的龍可以or水中的龍上岸,but地上的龍唔可以落水,
水中的龍可以釣地上的龍上岸,but水中的龍唔可以上岸,可以浮出水面,but唔可以在浮出水面的時候殺龜,
跟住d龜就可以去圍死佢啦,咁d龍就算有鐵盾應該可以冇咁硬
回復 支持 反對

今年勁忙,都冇時間去玩....
回復 支持 反對