收起左側

玩simcity5會lag!

我DDR3 KING 既2隻4GB RAMCPU:amd athlon(tm) ii x2 250 prozessor (2 cpus) 3.0ghz
display : ATI RADEON HD 4250
底版:BIOSTAR
玩sim city 5 堅LAG ><

有無方法可以解決
回復

Windows 64bit嗎?
有冇開全低效
回復 支持 反對

http://www.geforce.com.tw/games- ... system-requirements
最低系統需求
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ 或 Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz 或更高階
作業系統: Windows XP/Vista/7
記憶體: 2GB RAM
儲存空間: 10GB 硬碟空間
繪圖卡: NVIDIA 7800/ATI Radeon HD 2x00/Intel Series 4 integrated graphics 或更高階*
網際網路: 最低 256 kbps 下載, 64 kbps 上傳
*最低 256MB 的內建記憶體與 Shader 3.0 或更佳的支援

因為你係顯卡係集成顯卡,效能唔係太好.而換顯卡係最快,最有效既方法,解決lag既問題.
回復 支持 反對

你果粒內顯黎,緊係LAG,仲要係最低階果隻= =
所以如同樓上所說.....
回復 支持 反對

最低系統需求
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ 或 Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz 或更高階
作 ...
tomysf 發表於 14-3-2013 18:31

我想問下 CPU 2.70GHZ    顯卡GT610   2GB RAM玩唔玩到呀??
回復 支持 反對

回復 5# 1qewasdrt

挽到不過好大機會會lag機
回復 支持 反對

回復  1qewasdrt

挽到不過好大機會會lag機
tomysf 發表於 17-3-2013 12:58

咁樣我都唔知買唔買好/.\...
回復 支持 反對

咁樣我都唔知買唔買好/.\...
1qewasdrt 發表於 17-3-2013 13:07

唔好買,聽講狂爆SER,而且你顯卡係N卡6系入面最差果張黎,乜都最低都9成LAG..
回復 支持 反對