打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

今代又多一首削除曲(無誤
Torchic╳小火雞 發表於 11-12-2013 23:20

SOUND VOLTEX II -infinite infection- 削除曲一覧
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21147748

系時候加多首w
回復 支持 反對

其實我比較想睇KAC決賽曲係咩..
回復 支持 反對

其實我比較想睇KAC決賽曲係咩..
hosum2007 發表於 12-12-2013 01:06

之前好多人估係xi,但xi本人已經否認。
本來仲期待會有Freedom Dive...
回復 支持 反對

之前好多人估係xi,但xi本人已經否認。
本來仲期待會有Freedom Dive...
XJX 發表於 12-12-2013 01:24

其實就算xi  都唔會係Freedom DiVE
   因為做到LASER 既地方唔算多   唔係太考到參賽者既綜合能力

如果係xi 我個人覺得會係佢再放新曲既機會大d

因為 Halcyon 呢首野最有可能做到同Quietus Ray 差唔多級數既歌出左係Cytus 度
   我就唔確定可唔可以再出係SDVX 度

或者有可能出"Agartha" album 入面d 歌?

btw 唔係xi 究竟會係邊個呢?  唔通又係BlackY....
回復 支持 反對

因為 Halcyon 呢首野最有可能做到同Quietus Ray 差唔多級數既歌出左係Cytus 度
   我就唔確定可唔可以再出係SDVX 度
   或者有可能出"Agartha" album 入面d 歌?
   btw 唔係xi 究竟會係邊個呢?  唔通又係BlackY....
hosum2007 發表於 12-12-2013 01:38

Halcyon好聽過Quietus Ray,可惜已經出左。
Blacky已經太多了,唔想再見到Blacky。而且2年BOSS都係Blacky無新意。
回復 支持 反對

Halcyon好聽過Quietus Ray,可惜已經出左。
Blacky已經太多了,唔想再見到Blacky。而且2年BOSS都係Blacky ...
XJX 發表於 12-12-2013 18:44

講真  
   黎黎去去都會係個幾個   大致上都會估到下
   但唔知會唔會爆冷咁解...
回復 支持 反對

結果今日得一首新歌係LV15...
回復 支持 反對

其實宜家係點
拎首歌出黎係KAC鬥初見?
回復 支持 反對

其實宜家係點
拎首歌出黎係KAC鬥初見?
Torchic╳小火雞 發表於 16-12-2013 21:15

呢幾日應該仲會加多幾首LV15。
比賽當日只有決賽final曲會出初見新曲。
回復 支持 反對

自POLICY BREAK之後
唔計HYENA既話 野球一次過入左三首BEMANI曲入SDVX 而且係原曲入

感覺SDVX好似越黎越同其他音G趨向一體化
回復 支持 反對