打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 其實有冇人想HWS改成咁???

我好廢㗎咋,叻嗰個係fung307
sdg917 發表於 17-5-2013 13:48

一山還有一山高~勁既肯定唔係我~
我只係一個玩左4年既老屎忽~
見你呢個帖~只係憑經驗推斷出你唔識玩HWS

其他回你帖既人~大部份同我既念法相似
只係冇我講得咁露骨~
回復 支持 反對

你咁勁,你咪囉HWS打V2AB囉
sdg917 發表於 17-5-2013 13:34

你個例子分明係引笑
你不如試下用V2AB打贏00R先講
回復 支持 反對

就憑你這句,就知道你是小學雞,基本的克屬都不會。請先完畢小學雞的基本初級訓練再去批評高級的機體 ...
BARATHUM 發表於 17-5-2013 14:11

知你幼稚雞喇!克屬自從G改後不再係基本,有冇update吓㗎?(唔好同我講港服未改唔關你事)
回復 支持 反對

HWS同FAZZ係勁在有隊友罩住可以無責任接近無準度輸出
HWS落單比拳頭埋身都要係死, 相反V2AB要突破防線拆HWS就要睇隊友了
唔衝v2ab比hws食翻轉頭都唔奇

最後...HWS都仲係好勁, 會覺得hws唔夠勁真係要檢討下, hws用得勁係應該

我寧願佢改做可逆但係飛彈超視大幅拉長CD做副武裝就好
明明支光束機槍同火箭炮就痛得要命, 但係比起兩排飛彈同超視炮的性價比, 跟本唔會有人想去拆甲
回復 支持 反對

港服不改關你什麼事?難道現在你不去oc?
回復 支持 反對

知你幼稚雞喇!克屬自從G改後不再係基本,有冇update吓㗎?(唔好同我講港服未改唔關你事) ...
sdg917 發表於 17-5-2013 14:19

不說屬性,HWS一直龜在建築屋後放跟踪彈架v2ab有得發圍?
回復 支持 反對

所謂刪3屬~只係刪走屬性上既追加傷害
而唔係改機設武裝上既克制
舉個例:墜天使&gp03d對打
點都係gp03d嬴~就算有剪機克制都好,gp03d本身就有I力場減光槍傷害
要打到佢得返4分1血~就可能要浪費1.5條命~呢個風險係冇咩人會想試

你hws打v2ab都係同樣道理~係v2ab既光盾面前做d咩?
只有用實彈打佢囉~佢過避開左咪打你囉~你光槍打佢唔入咪比佢打囉
回復 支持 反對

你當依家係遊戲房度?R番可以上番D甲?天真
回復 支持 反對

其實有冇人想HWS改成咁???

如果甘改太屈
G改之後其他機冇得挽
回復 支持 反對

HWS本身係一部比較吃技術的機, 但某次改版後已經定性成腦殘機.

1武甩彈回1排改成2排, 超視起手改快+無硬直, 3武浮炮, 加上技1, 根本係企定定就殺到人

而FAZZ同上, 改版後也變成了腦殘機

上面2部機改版前我都好中意用, 改版後基本封印

仲要將腦殘機變成....超級腦殘專用機.......這就是樓主俾人插的原因了

希望樓主明白
回復 支持 反對