查看: 5723|回復: 13
收起左側

[機評攻略] 黑色高達硬過法(鐘意硬過可看)

機體最少要有一部S重,其餘用多彈機
打紅色條友用咩都得,最好係自己熟ge機(我見人用多3都得,我鐘意用傳說)
首先第一關 0.1.JPG
mk-II會依1234出,好簡單(s重要放血開技)

第二關其中一個打紅色,其餘三個守膠囊

打紅色可不斷倒佢地,定佢或sp佢
膠囊會有幾樣嘢要注意
首先企位(如圖):
B(比膠囊低一個機位)
C(比膠囊高一個機位)
D(和膠囊同一水平)
然出怪時間(如圖):
開始到44秒前1號位會出現4隻怪,B位可打完,C都可幫打,
正前方亦會出現幾俊C,D可簡單地打完
44秒(注意)2和3會各自出一隻怪,C打3(和B同一水平),B打2(和C同一水平),D繼續打前面
44秒後到33秒前所有人繼續打前面
33秒(注意),5號位會出兩隻怪(B可打,怪比B低兩三個機位),6號位會出兩隻怪(C,D可打,怪膠囊同一水平)
最後B可以去幫A(sp紅色)
C,D警戒前面
第三關

S重一開始就去圖中位置打怪,唔可以亂走(卡導彈)
其餘就圍住MK-II打怪
注意1:其餘的人唔可走得前過S重(會死)
注意2:先殺圍住MK-II的橙色,再打攻擊player的橙色,小怪S重可清
最後完場應該仲有約1分鍾
想真打可試,唔想真到part2可參考

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
cvah3m + 1 有用攻略!
alan28282000 + 1
okmijnuhbyg8 + 1

查看全部評分

回復

呢d攻略就有d用啦,次前個d叫人用車同嘟嘟就必過就真係廢話居多
回復 支持 反對

呢啲先叫攻略丫嘛
回復 支持 反對

正想咁講 - 呢D先係攻略,比人早先一步添XD
回復 支持 反對

好一個攻略
唔比支持對唔住自己
回復 支持 反對

完場仲有1分鐘, 好似打得比較慢- -
PS: 都係硬過
回復 支持 反對

終於有個攻略唔係用神秘力量
回復 支持 反對

支持一下真正的攻略
回復 支持 反對

其實P2洗唔洗殺左後面剪果部王先...
今日同D人打係咁話要殺左先...都唔知UP緊乜...
唔殺反而又過到去P3
回復 支持 反對

其實P2洗唔洗殺左後面剪果部王先...
今日同D人打係咁話要殺左先...都唔知UP緊乜...
唔殺反而又過到去P3 ...
my92149 發表於 19-5-2013 19:14

殺到當然殺吧(利申:玩咁耐先殺過一次)
回復 支持 反對