查看: 32640|回復: 117
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 請問仲有無老手玩緊?(玩左3年以上果D)+小字海一篇

講真,我好似已經無玩半年,不過因為中意高達,所以時不時入下去,欣賞自己以前ge戰績(>30頁機庫)XD,好多oc6.但係以前果D勁人都走曬,而我都見證住SD ge興衰.仲記得以前,係OC ge時代,有OC6已經引起一大堆討論,OC EX更係最令人羨慕.而我自己,好少衝EX,一次有一次ge失敗換來我一場又一場ge努力.好多人尉級已經幾部EX,而我少校先有第一部但係我都係咁開心,因為我第一次體驗到EX比我ge成功感.唔怕同你講,我上校(之後改軍階系統變番少校-3-)果時都係得4部,掛機ge出現並唔係我離開ge原因,我都係好中意玩SD,果時我自認技術可以話係高(刀就ok la.....- -),刷槍,半自動射擊,普通甩刀,反大,瞬狙2+1(2刀+1刀),check地圖.雷達(好重要ga!唔好忽略),利用建築物,地勢等都可以話熟曬,所以每次完爆果D BD將級,都覺得好爽.我唔中意玩S機,因為機體太唔平衡,一場1分鐘玩都得....A-C先至係我果泛.一開始,我會用OC6,因為我覺得自豪,但係好似太屈...過左一排,我會用D未升過ge神機.再過一排,我變成冷門機玩家(吉姆加農CU,積根A/R型等)呢D都OC 6埋...但係都好似太屈....所以果時我係無聊到隨便走去抽1部機,就咁去打.K2,K3好似成為左例行公事.老玩家都走曬,我估我應該係最後一批離開,依加見住SD ge五十幾間房,任務頻長期處於<10間,不禁覺得唏噓.我仲掛住SD,係因為我愛高達!我知我依加ge技術可能好廢,亦都無資格評論任何人,但係我亦都知我仲係掛住SD,希望SD有光復的一日,希望G改可以吸引多D人.始終SD曾經係我最愛GE GAME.附圖少許:

補片(唔算打得好好):

BY s13771(有無人知道我啊>3<妄想中)

各位老手加油,SD靠你地支撐!

支持小弟的,請按"反對"

單選投票, 共有 171 人參與投票
26.90% (46)
45.03% (77)
16.96% (29)
7.60% (13)
3.51% (6)
您所在的用戶組沒有投票權限
回復

我記得同FD買第一代流星卡
齊齊中S機 我中GP03D(買左兩張) 佢中命運
果陣開心死

回復

回復 2# bevisyin

上次動漫係我第一次買...咩都無- -
回復

留名路過,見過下咁.
利申:唔識玩Sd
回復

冇動力打...
日任完就OFF
好悶,模式太少
回復

玩左3年到
日任ONLY
回復

我好記得 n年前玩sd
投入左勁多錢同時間
同時用左2-3百個去抽神高
好啦 中左 以為好罕有 好型
點知一個月後 佢出幅設計圖
搞到我部機一蚊都唔值T_T
回復

冇動力打...
日任完就OFF
好悶,模式太少
okmijnuhbyg8 發表於 26-5-2013 23:36

+1

日任,值勤獎等,拿完錢就OFFLINE

除非見到熟人,就會玩多幾場

不然還是很悶,加上lag子化, SP bug, 小護士

(適中的出場還可以接受) etc. . .

再加上很多熟人都走了,令人很難有心情玩

所以online game還是有朋友才好玩
回復

9月開帳玩, 到現在就快四年的阿伯老餅

15場日任(有時要加場) + 升機刷G + 任務 + 活動 + 刷圖 + 吹水

老餅招集貼?

回復

回復 9# dragoonkwok

只能說....我笑了
回復