查看: 2117|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] MSN-00100 Hyaku Shiki(clay bazooka)

機體解說:百式定位界於前鋒與中場 但絕不會是後場機體 基本上能用的武器只有2種 霰射型火箭炮與霰射型火箭炮
作為剪刀 絕不建議主動出刀 氣量短加上百式的刀子蛋疼無比 很少機會會使用
此外SP也是一樣蛋疼的武裝 發射前有一段時間讓對方逃跑 正前方的敵人也不能面中 因此不太建議使用

武裝解說:
1:光束軍刀
4刀 攻擊力低 範圍短 第一刀出刀速度中等 護身用

2:霰射型火箭炮
彈量多 回彈速度一般 攻擊力高 距離遠 射擊間隔短 可配合霰彈作攻擊以提升火力 建議不使用自動lock以提升命中率

3:霰射型火箭炮(霰彈)
彈量一般 回彈速度一般 攻擊力較低 命中判定範圍較大 可以霰彈應對移動手法較為多變的敵人

技能解說:
1:老練的射擊者
對近戰武器防禦力提升

2:NT覺醒
40%HP 機體的移動速度/噴氣時間/速度上升 噴氣回復時間下降 雷達顯示敵人 Lock距離上升

技能令百式於前線作戰能力上升 亦解決氣量不足問題使百式能更持久的活躍於前線 對近戰武裝的防禦力上升亦能減少格鬥型玩家對百式所造成的傷害

其實我實彈真係好9屎..

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
藤星 + 25 玩唔呢..."

查看全部評分

回復

你high大左自轉?
回復 支持 反對

呢段片令我諗起4年前既依家 有部AS百式係幾咁光榮既事= =
回復 支持 反對

呢段片令我諗起4年前既依家 有部AS百式係幾咁光榮既事= =
loneyA 發表於 12-6-2013 14:57

以前刷任狂送呢幾張圖, 不過呢家冇啦

回復 支持 反對

以前刷任狂送呢幾張圖, 不過呢家冇啦
dragoonkwok 發表於 12-6-2013 20:47

禁蛋蛋~ 總是呢幾張圖在你簡個粒蛋既隔離= = 最後我說 _!
回復 支持 反對

禁蛋蛋~ 總是呢幾張圖在你簡個粒蛋既隔離= = 最後我說 _!
loneyA 發表於 12-6-2013 21:07

其實早已經決定左你拿咩,比個假希望你
回復 支持 反對

其實早已經決定左你拿咩,比個假希望你
o19042 發表於 12-6-2013 21:14

我另願佢俾個假希望你 假設你刷30場任  依家果個係 你從來唔知佢幾時出 以前係張圖係你隔離釣下你癮咁 總好過E+ lor thus我好奈冇刷過圖= =
回復 支持 反對

我另願佢俾個假希望你 假設你刷30場任  依家果個係 你從來唔知佢幾時出 以前係張圖係你隔離釣下你癮 ...
loneyA 發表於 12-6-2013 21:29

所以我已經唔再刷圖...
回復 支持 反對

loneyA 發表於 12-6-2013 21:07

開蛋要簡咩? 我從來都唔簡/等蛋自已開, 一向都esc跳過直接開蛋爆圖

回復 支持 反對

其實百式個map 炮停頓時間同 DX 差唔多,仲有片頭.......好有趣
回復 支持 反對