查看: 2764|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 放AB落自定 會唔會影響 s機機率變色既速度(要抽多d先變色)

關閉 [複製鏈接]

1.如果放A/B 會唔會影響 s機 機率變色既速度
2.如果我無放a/b機落去
s機既機率 會唔會增加多d?
同埋a/b既機率又會唔會有增加?
3.插卡 有咩幫助? 機率?
4.G自定 同M 自定 一齊機率計? 抽G定 m自定會加機率? 一齊加一齊扣?
回復

qwelamlam 發表於 21-6-2013 19:14

1.自定蛋機抽中B機 會唔會影響/ 重置sr機率
唔會
2.如果我無放a/b機落去
s機既機率 會唔會增加多d?
C機機率增加多d
同埋a/b既機率又會唔會有增加?
唔擺 累積機率保留 唔會增加/減少
3.插卡 有咩幫助? 機率?
插卡 慳錢/幣(係擴充卡擺R機唔會加錢/幣) 同埋可以擺一樣嘅SR AR BR CR 機入去增加該機體機率
4.G自定 同M 自定 一齊機率計? 抽G定 m自定會加機率? 一齊加一齊扣?
完全獨立

如果有錯麻煩樓下指證
回復 支持 反對

唔會,B唔會影響任何機率
回復 支持 反對

我當你本身係放1SR 5C
而家你放1SR 1B 4C
咁中SR同中C既機率就會少左, 因為分左比中B既機率
當本身中SR既機率係1%, 中C既機率係99%
你放左B之後, 可能會變做中SR既機率係0.9% 中C既機率係95%, 中B既機率係4.1%咁
所以你放B係會減低中SR既機率
最好既抽法係1SR5C咁抽, 抽中SR既機率就會最大
唔知有冇1999
另外, 抽中B/A 機唔會令中SR機既字色重置, 係獨立計既
回復 支持 反對

我當你本身係放1SR 5C
而家你放1SR 1B 4C
咁中SR同中C既機率就會少左, 因為分左比中B既機率
當本身中SR既機 ...
chauyiuchau 發表於 21-6-2013 18:55

好清晰!!唔該哂
不過如果放A/B 會唔會影響 s機 機率變色既速度
同埋 G定自 m自定 機率 通用嗎?
回復 支持 反對

好清晰!!唔該哂
同埋 G定自 m自定 機率 通用嗎?
qwelamlam 發表於 21-6-2013 19:14

唔通用, 分開計的, 唔排除機率唔同
你可以G自定SR機率白色, M自定SR機率黃色都唔出奇
另外插卡可以增加中SR既機率, 我當你3SR 5C咁放
就可以扯高中SR既機率
同埋你放3隻SR會比放1隻快3倍轉色
EG 你放1SR 要抽340先轉到紫色(當你咁黑仔中間唔中)
     你放3SR 抽114次就轉到紫色
你放2隻就快2倍, 如此頖推, A機都係咁計
回復 支持 反對

唔通用
g還g,m還m
回復 支持 反對

唔通用, 分開計的, 唔排除機率唔同
你可以G自定SR機率白色, M自定SR機率黃色都唔出奇 ...
chauyiuchau 發表於 21-6-2013 19:16

如果放A/B機 咁變色既速度 會唔會慢左 即系要抽多幾次先變色
回復 支持 反對

如果放A/B機 咁變色既速度 會唔會慢左 即系要抽多幾次先變色
qwelamlam 發表於 21-6-2013 19:20

轉色速度SR還SR A還A, B機唔會影響到
但機率就會互相影響
回復 支持 反對

qwelamlam 發表於 21-6-2013 19:20

理論上
   SR SR SR C C C [SR][SR] 呢個方法變色最快,但係港服實現唔到 而且一抽好貴

正路插卡抽SR 都係  AAA CCC [SR][SR] 呢個抽法
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=09106&snA=87947
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4336740&extra=&page=1

你可以睇下呢d post 或者 自己google 打自定義扭蛋都揾到有關說明文章
回復 支持 反對