查看: 3986|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 理性討論鐵三角比賽及G改日期...睇完你或者會安心D~

經過E兩個星期,已經係頻果到見唔小人去表GM,點解咁耐都未出賽程呢~
其實鐵三角比賽同G改與毒漫節有莫大關係
唔想睇字海直接省略到尾二段(你咁做我會詛咒你~_~)

過往4年經驗,一般大型公會比賽都會係毒漫節舉行
直到E+,官方隻字不提公會賽,可想而知...三人戰會直接取代公會賽

咁我先交代下各種有關日期啦:
官方交代左毒漫節舉行日期為7月26-30,假設雞溫比賽通常係星期六搞---即7月27
g1正常7月g改會係星期二搞,為配合毒漫節既宣傳---大改日期即7月23/30
鐵三角賽若分64強打,並8強開始live打---會係7月6開始,如果32強就7月13

當中最為重要既係g1事竟想係毒漫節時宣傳g改,即7月30亦為毒漫最尾果日,相對機會黎講會低d
相反較大機會會係毒漫前g改再係毒漫期間做宣傳,即7月23開始g改
以上都係正常人會覺得

但g1點都要比面老玩家既,整得比賽出黎,唔會要人打打下整個g改伏你掛
咁咪會直接令大量參加比賽既老玩適應唔到,影響賽果?
g1點都唔會蠢到吸引新手之餘,亦製造出令大量老玩流失既機會既(如果佢係咁蠢,我都無辦法)
因此咁樣睇落,7月30作g改機會又反而機會較大

凡事都有兩面,g1或者會比參賽者g改適應期,有機會係7月2/9作g改
但這樣既機會較細....

總括而言
g1搞到個咁尷尬既時間搞g改同比賽,你真係唔表佢都唔得.....
比賽大機會係7月6---g改會係7月2/30
btw,等比賽既人就至少等到7月啦,唔洗再晒心機去g1表佢
等g改既人好大機會等到7月尾

以上全為個人淺見,唔包保100%事實,因為我地一般人無可能預計到g1膠既程度去到邊
只為提供空間給予大家理性討論
thx for watching
回復

g1想公平啲
大家由零開始
回復 支持 反對

直接睇尾2個段的揮手
回復 支持 反對

回復 3# 菠蘿君
人家晒左好多時間打出黎家
詛咒你><
回復 支持 反對

依家d人 1d新聞都唔睇
動漫節 gameone 唔參展啦
回復 支持 反對

睇頭兩段同尾兩段就禁左正皮
回復 支持 反對

〝小趙﹏* 發表於 22-6-2013 13:36

吓...
回復 支持 反對

〝小趙﹏* 發表於 22-6-2013 13:36

趙趙 GUNDAM OL洗唔洗VPN玩?
回復 支持 反對

趙趙 GUNDAM OL洗唔洗VPN玩?
小KAI軒 發表於 22-6-2013 13:43

但vpn好平炸嘛
回復 支持 反對

回復 5# 〝小趙﹏*

我淨係知黑橘唔會參展
回復 支持 反對