查看: 2625|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 請教一下f91用法

小弟睇人地用好似超威能.. 半超視槍+斬地刀 (膜拜b叔呢..

自己用上手總有d有心無力ge感覺

感覺上捉人成日捉唔到 r2無槍中
r前vsbr命中率亦好差 一中就變9倒
而且多餘動作一大堆
未開技完全適應唔到r後起手 (比廚機神刀速+槍寵壞了(?)
經常走去玩神風敢死隊/獨行俠.. 專聊拳機打 結果被反抓不再講 分分鐘累埋隊友
成日質疑自己到底系唔系無強大隊友做後援就成場打醬油
^小弟對自己的評價.. 我覺得好似唔系太準 畢竟自評好主觀 實際情況應該比我想像中差 所以先想問下大家

主要想問下:

f91當拳玩有無問題?是否應主動追拳斬?

f91系隊中擔當咩角色?

用f91刀功定槍法較為重要?

f91應否主動引人去1p1?

f91有咩天敵?

對於任何意見表示無限感激

渣片一條--------(醬油.. 打到雙龍同須佐純屬-6
回復

5錯WO(雖然本人不喜歡f91)
回復 支持 反對

雖然吾太熟呢部機
但我認為佢刀槍也可,明顯刀工好斬拳是個不錯選擇
但呢部野始終是包,因此建議射擊優先
仲有我覺得呢部野應該跟住隊友侍機出擊

純粹個人意見,若有錯不要怪我
回復 支持 反對

f91玩對射尼講容易輸(現在時代),
所以F91打法有D似star 開技2後,
現在是以中距遊擊+近身壓制為主,
同埋最好有隊友係身邊先沖(幫射),
因為F91 R後斬人唔算特別大力(一般拳機)
回復 支持 反對

引人1p1前,你先要確保自己有足夠既單打技巧
回復 支持 反對

宜家d電筒咁變態, f91一定唔可以9沖
開波唔好沖太前, 唔係食牛油都冇半血,
最好跟隊友沖, 見拳就引佢用近身, 拉佢入自己隊友範圍sm(除非單刀好勁, 唔係都唔好同拳玩1on1)
開技2後儘量r2, 連射能力up又痛
btw 以前f91跟本沖上前線sm拳, 宜家未埋身已經牛油電筒又見龜霸
希望幫到你
回復 支持 反對

基本上f91係萬能機
回復 支持 反對

我都有玩開F91 oc6 3敏全攻
我覺得R前1武 BB彈 用在近戰
通常都一直開R後
一邊閃一邊用2武
我覺得F91唔好太快衝 跟隊友一齊會比較好..
回復 支持 反對

小弟睇人地用好似超威能.. 半超視槍+斬地刀 (膜拜b叔呢..

自己用上手總有d有心無力ge感覺

感覺上捉人成 ...
kiddo928 發表於 26-6-2013 21:35

打得唔錯喎

f91當拳玩有無問題?是否應主動追拳斬?

個人意見: 除非對方落單或比較弱, 加上沒有長棍/刀, 例如: 你打雙龍果段, F91的攻和速可以食硬落單和比較弱的拳機

f91系隊中擔當咩角色?

個人意見:擊落空中狙機或導彈機或光罩機/助攻/擾敵/纏鬥/救援執雞/突襲後閃返去後面貫通槍+倒地炮再返去突襲

用f91刀功定槍法較為重要?

個人意見:先槍後刀

f91應否主動引人去1p1?

個人意見: 除非對方落單或比較弱, 加上沒有長棍/刀

f91有咩天敵?

個人意見: 怕追彈/GN BIT型追武, 但不怕牛油

回復 支持 反對

重點是G改前後?(誤?
回復 支持 反對