查看: 16300|回復: 20
收起左側

[其他] [R.I.P] 悼念區 + 個人抒情文 (一堆廢話)

早幾日台gc就宣佈左要執笠既消息當時都有諗過可能開個post 搞下悼念之類既野
於是我宜家就走黎開個悼念post了
歡迎各位新手老手係度發表下些少圖 / 片 / 感受之類咁既野
其實乜都得 冇乜所謂 反正gc都就執啦 唔使咁執著既

咁既然我係樓主 咁就由我開頭先啦
不過我feel到我應該會講好多廢話 所以其實可以無視我...orz

我知道台gc要執之後
就有一下好自然想知gc其實開左ser幾耐 (指緊港ser至台ser啦下)
港gc就係06-10年
台gc就06-14年
前前後後都有8年
8年唔經唔覺咁就過左
唔知大家有冇種如夢初醒既感覺
姐係所謂既「想當年」果種呢-.-
至少我會有啦下

想當年我應該係小5 / 小6左右
宜家我都已經year 1
時間真係過得太快 快到我唔信
(off topic : 我由大約高中開始就年年都係度諗 :「乜我已經中_架啦?真係完全唔似wor」)
當中係gc真係發生左唔少事
太多我都未必記得哂
唔計平時玩既經歷 最近期既我諗都係係呢度搞活動既事啦
如果要講gc版既 曾幾何時呢度都好熱鬧 氣氛好好
當然都有發生罵戰既時候啦
但就算係咁 點都好過近期呢一兩年既..
至少唔會咁死氣沉沉lor

唔講咁遠啦 費事off太多次topic
簡單黎講gc曾經帶比我好多歡樂 同時都有好多煩擾
但呢d全部都係只此一次既經歷同回憶黎
宜家同我講呢隻帶比我咁多回憶既game過多2個月就要執
第一下好自然有種shock同感慨既感覺
都唔知點講 我中文太差
我諗我想講既大概係果d老土野
姐係「好多野都唔係必然 有好既野就要識珍惜」
同埋「樣樣野都有佢既黃金同黃昏時候 起起跌跌呢d 都唔由得自己作主 只可以被動接受」

好啦 咁諗住趁仲有2個月 抽d時間上去玩下咁啦
不過對住vs個大廳 又好似無從入手咁
開房都唔知打咩標題先岩-.-
如果係打任又好似太悶
所以假如呢度會有人開房玩下既 不妨係度單聲
話唔定除左我之外 仲會有其他人同我一樣lol
咁就可以收留我地玩下啦 (茶)

話說我之前唔小心刪哂一段時間之前既圖
所以我都唔知up d咩上黎好orz
所以呢樣野就留番比大家啦 (逃)
回復

內容一般
抒情手法單調
文筆尚可

6/10
回復 支持 反對

下要執?唔係掛....
無玩應該半年 btw搞咩
回復 支持 反對

hi 我路過 3年冇on樂古 突然好掛住呢到番黎望下

對上一次發表: 30-9-2011 05:21 PM
回復 支持 反對

S3之後已經唔好玩
試過幾次DL返黎玩,隻GAME變左玩裝多過技術
BTW 好想玩返之前既GC,唔知有冇機會
回復 支持 反對

N年後路過+1...
由細個玩到大,而家升yr3了
這遊戲有很多個第一次

第一次覺得pvp好玩,至少到現在為止,除了gc以外一直都玩練級game
(出爆擊以後就再沒興趣了)
第一次版主,還要在會考英文作文裡寫出來,結果F了 (How Internet change YOUR life 類似的題目)
第一次深夜跟陌生女生講電話,還是對方主動找上來的呢
第一次研究改數值,還無聊到摔自己人,改到彈別人game...
(某程度要感謝這遊戲,現在副修IT讀Program很容易掌握)

遊戲呢...現在都要讀書要part time要拍拖,坐車時累到連PAD都不想開了,別說gc
只是在功課死線前想不到怎寫,到處逛逛...
回復 支持 反對

game係咪完左啦 T_T?????
回復 支持 反對

上一次玩呢隻game大約7年前

前排係youtube見到相關既片黎睇

之後先知呢個消息

永恆冒險唔係永恆

不過有條友同我講steam有gc
回復 支持 反對

個陣都係FD搵我玩…玩都玩左7年啦
好多回憶好似無哂咁=(
可以同你既好友一齊打機 真係幾開心 有講有笑…
回復 支持 反對

我都玩左3年 執鬼左2+悶到
回復 支持 反對