查看: 3318|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 我走到就係反格??甩刀都有問題?

話說今日起高頻玩死亡...入左間房好似平時咁玩...咩機都玩下...00XN RAISER -> 新安州 ->Z高達(覺醒模式)其實我一向自己一個玩...間房有咩人我冇咩所謂...不過間房玩家叫  zz士昂zz  用神龍EW...

最初我用XN RAISER狂輸...唔想累人就轉新安州
玩新安打打下有一場RAN中SECRET FACTORY(中間有2條坑個場地)...
我一開波就比神龍拉中(佢起條坑入面拉我)...我就埋佢身之前用定身槍射佢...
之後佢跳高左左小小打我...打中我之後, 我咩都冇做...由得部機向下跌...落地之後向後退..再射定身之後走甩左...
之後成場1,2武連射...

玩到咁上下覺得悶就轉左Z高達(覺醒模式)...個場RAN中沙漠
我一開波又比佢拉中...我埋到佢身之前, 甩刀想反打佢...互相打中對方...我比佢抽氣...之後繼續反甩....最後4刀倒左佢地
因為沙漠成個場冇地方避...所以人地埋身就用刀/R1...人地行遠D就對射....部神龍EW比我用刀斬死....

點知完左沙漠呢場....佢就話我 "反格撚" 一口咬定我開掛...仲話開加速同我LAG(我唔識睇...唔知佢最後有冇開)...

我都知上面太多字...簡單講...即係同佢打左好多場...佢每次打我都比我走甩就話我反格...

其實我想同佢講...比神龍捉到之後...埋佢身之前半秒用任何武器打佢...其實咩都可以打中...不論我用定身槍抑或係刀都可以打得中

另外依家甩刀係咪有問題先?我甩左你1下...你沙漠個場都冇再打中過我...咁就叫反格?
定係你部神龍EW可以無視地型..跌左落地(非倒地)走就叫反格?
再者...起我同佢玩嘅場數入面...都比其他唔同嘅機格中過, 如: SS 00 Raiser, S熾天(R之後)

我唔係出名嘅玩家...我相信大家認機仲易過認名...我呢2部機雖然打嘅場數唔多...但用親呢2部機都經常比其他格機追打...
雖然呢2部機我都用得比較熟...但都比無數玩家用格機虐殺過....點解個個都無反格, 得你有反格?

其實我起未有S機個陣就開始玩SD...第1次有改機個陣就放棄SD...之後斷斷續續咁玩...每次玩返我都唔記得晒以前D技術..重新練過D技術...起無數實戰中比對手虐殺先學到技術...有時玩連輸10場我都照去挑戰...目的就係為左練技術...我對住你洗咩開外掛(都唔好講起加速同改機盛行個段時間都無玩...我連外掛都無, 升機都係慢慢打EASY任)...

我打機求解悶....羸輸無所謂...如果自己技不如人, 輸左都無得怨...
但係光明正大咁羸人比人反屈用外掛...呢個就係對玩家最大嘅侮辱!!
我建議話我反格撚嘅人入去玩下8門近中禁反場...見識下入面個D高手嘅格鬥實力!唔好自己打唔中人就話人反格....

多謝各位睇左咁多字黎聽我發牢騷....坦白講..大家信唔信我無所謂...反正我就係冇...如果大家以後見到我用呢2部機有反格...歡迎各位起呢個POST唱衰我

Z覺醒本身刀速已經好快..加埋刀速再甩刀點會打佢唔中?

Z覺醒本身刀速已經好快..加埋刀速再甩刀點會打佢唔中?

每次玩新安州都格機追打..一早已經熟左點應對其他埋身格機

每次玩新安州都格機追打..一早已經熟左點應對其他埋身格機
回復

以前成日俾人話外掛,反格,LAG9的路過,
    現在都廢事出刀,轉左行用狙機算,
    之後就再無俾人話過

如果太勁會俾人話外掛,我好高興原來我有能力開掛

回復 支持 反對

唔嬲都唔聽人解釋架喇 清者自清
利申:我都比人屈過
如果死都無人信 大不了唔玩隻Game...雖然好似向佢地低頭 但不過始終係遊戲唔需要太過認真既...
回復 支持 反對

我比人話我開自動描準外掛
(認真)前幾日用神盾熊叔比人話我改射速
回復 支持 反對

呢條友係煩 之前入過D房佢做場主 打都未打就踢我 次次都係
回復 支持 反對

原來我話過你加速開掛,真係鐘意點吹就點吹

反格呢,就唔係話你甩刀就反格既,中左刀呢就會硬直既,而硬直時間正常係冇得話你技術好就縮到水既
如果你中左刀之後硬直期間可以上升下降後退或甩刀既話
如果人地斬中你收刀冇收慢,你比人斬個個硬直仲短係斬你個人收完刀飛到之前斬番佢轉頭既話
咁你近戰就無敵左架啦

如果一次半次還好,如果一個玩家永遠都可以咁樣既話呢,就係人問題啦
除非完全冇走到比你斬中,唔係永遠捉完一刀佢就飄一段硬直短過你,再捉又飄多次,永遠冇可能斬中多過一刀
而佢永遠可以長過自己刀圍細刀空捉唔o岩位全中既話呢
除左少佢踢佢我真係諗唔到講咩啦

你個名呢,我好耐之前都記住左架啦,唔係今時今日既事黎架啦,我記得住既人都10隻手指數得晒
我做場主比我踢得既唔係位有人就係膠機人站樁9倒狙同神load再唔係就係我個10人黑名單既人架啦
唔理係下士又好上將又好,佢唔lag得咁上下無敵我都唔會記住佢既

地圖炮就地圖炮,反正我就係口臭架啦
網路呢家野,ser係主要影響,但係如果打呢d少少延遲影響大既fps game呢
你自己個邊唔自己處理好網路問題呢,冇話唔得,冇公德咁解姐

至於你呢,lag機本身都死唔晒既,不過lag機去搞硬直槍近戰專門針人呢
沙漠圖由開波都未捉人最前比你追住硬直飛到最後超視水左10秒再上番黎個下即刻又硬直,
我就真係睇唔到係細沙漠咁樣按了右鍵不放手的針人係無意圖lo
我換雙龍呢就係比你lag機針到冇得唔換機,你自己用個d咩機你都放晒出黎,我用雙龍個時都未少人你換機剋雙龍針?沙漠圖仲要係藍圖抽出黎架wo唔係沙漠圖我先用雙龍架wo
如果咁都唔踢得你咁你咪神?

呢d野冇錯係清者自清既,不過唔係好似法律咁冇犯法既野就係做得o岩既

我打sd呢,就肯定早過你,咩反格友未見過
如果有時個d近戰lag無敵既人佢唔係成日刀人我都唔會特別去少佢,我刀見到佢都避佢廢事攞黎衰,不過比人針就另計
至於校將,lag刀的人還少嗎?我唔知佢地係做咩會咁lag定係特登整到咁定無意架啦,反正有好多都係會話人地廢就話佢lag架啦
有邊個會認架?有d可能真係自己都唔會理網路呢d野tim

正前方食5刀直斬冇收刀打會心打完都係係前面都食過啦,你估真係咁多人係真勁?貼身直斬零拳衝都比人走過幾百次啦
好多都係靠lag架姐,不過講到最後咪又係清者自清,但呢句野清者同不清者都會咁講姐
不過我唔理有心無意,我打機就為爽唔係為贏既,打輸我冇所謂
但lag到我不爽的,我也沒義務讓他爽,又唔係有錢收
回復 支持 反對

原來我話過你加速開掛,真係鐘意點吹就點吹

反格呢,就唔係話你甩刀就反格既,中左刀呢就會硬直既,而硬直時 ...
monses 發表於 22-2-2015 17:07

到頭來,都是LAG機與不LAG機的衝突
我係海外玩家,非常清楚各種delay(指少少delay,不是那種神lag)
不過正常玩家當然覺得lag機的人就是異端,
因為正常玩家不會找lag人做對手,但實際上LAG機都可以公平竸爭,
LAG機係有技術可言,係鍛練預知能力,
我並不是想要你們知道lag機者的慘況,誰都希望網速更快更順
不過我好肯定我不lag的情況下比lag機的我強得多
我以前出刀都成日被人話lag,所以轉左玩狙機
之後反而好多人贊我玩得好,玩得勁
回復 支持 反對

回復 7# billson

即係有時候,玩就真係為爽唔為贏,不過輸得黎比人搞到唔爽,也沒義務去忍講真識玩刀既係依家港服都係勁個d,意思唔係話lag機既人都廢,只不過是真沒那麼多神人是可以閃零拳衝直斬,除了好運間中做到
還不如說會這樣閃的人沒有考慮到delay問題,也就是說這個打法根本就是知道自己會相比別人lag才會用,就像ss一樣,明知道是遊戲缺憾也去用

有d人係香港連香港都lag到連去歐洲咁相差成幾秒既,佢lag得既,控制唔到都預左要比人少,有d開bt或者比家人搶線廢電腦個d完全唔抵幫
我覺得係學校電腦打都唔會咁lag,至於佢地點做到我唔知

不過大部份都係唔會話lag到近戰無敵最多咪食左佢落肚,lag呢少少梗有,多既就抵少啦
有時候ser死個時睇得出既,冇死個時都唔係真係特別廢,係同網路廢既人打先體現到ser廢,好似卡必冇動畫個d咁,畢竟香港連香港,又唔係人多

有時候,預埋佢lag既波動去捉,總有d人係lag得特別勁,勁到你預既話就係刀都唔洗用
佢lag走左唔洗死,佢lag飄走完你收埋刀都未郁到佢已經回馬槍斬番你個d又係要食s,明明佢個hit已經慢過我斬中佢個刀既刀風,郁得快過我收刀
近戰打多得,經驗可以話比你知有冇lag,好似以前小改咁,人地改長左條氣改左攻防一般唔係成日玩就唔知姐,老手有改打一次都知咩事啦以前小改個時咪又係個個都話冇,打公會戰用埋都話冇,咪又有一堆將一堆校,有用既人一樣有人開po話反咬話人老屈,唔係煸下情就可以由加害者變被同情既弱者掛?
至於依家,反正我是不相信sd這快死的遊戲能導絕外掛改機,只係你地冇搵搵唔到唔知,不過應該真係勁少既,同埋我係冇覺得有外掛過既人係唔會屈佢,樓主我冇話佢開掛,我係話過佢開限速器整lag自己,呢d任何一個比lag機針慘的人都想爆出口的吧,我爆了而且,除左一d機身有郁但傷害鬼了的人我都唔會以為係外掛

其實有d人應該都心知肚明,自己捉人既時候人地硬直就正常到冇得再正常
佢自己比人捉就無限飄,而且還不是一次,十次,而是永久性,明顯就係有佢個人網路問題

至於樓主呢,如果唔係佢玩針人
最多就算我搶完咪自己走人,死亡房咁多間,常規我都話冇房可能踢,做個活動3場比人針

玩硬直槍針人換機針,仲要lag,想唔比人少
第二個唔少佢,唔代表我會唔少,我係燥底口臭我認架
這是即時更新既online團隊遊戲,不是單機遊戲,有d人可能以為冇個ping冇packloss個d睇就唔會影響到

姐係如果好似你咁,如果我遇到你少完你lag你同我講海外既我唔會再少,你唔lag比lag勁能夠吊打我冇問題,我更加樂意tim,最多咪唔用刀機好似有時我輸去少人,常規s機全場比3-6條友4方位包住黎圍食埋必,我寧可同老手組玩比人吊打輸好過,起碼唔洗比人圍到飛天不爽
回復 支持 反對

啲字多到睇左少少咁喇...
朋友一定未打過舊史三更既超級Lag機西連個名都唔記得喇sosad....
相比起你呢啲好少事 打機啫...你唔鍾意同lag機西玩咪走場囉 實有人忍受到同lag機西玩架...
所以一係你走場 一係你懶公平立即搞投票踢唔踢lag機西...

第二個原因或者只係delay問題...無得避免...
回復 支持 反對

回復 9# 工口仔

我燥底我認,講真依家係SD仲有玩緊既少人少得最多既非我莫屬,SD依家既生態係唔少人唔洗快樂玩耍,其他會少人既都差唔多走晒,係我玩唔悶
話者好多人EQ高忍到,我就忍唔到啦

你新年打活動打3場比一個之前都記左名既lag西用新安洲追斧用硬直槍全場針換機針
比你都火掛?正常黎講佢唔針我都唔會踢佢3場夠走人,平時我踢人唔係真係好大影響既人都唔會踢,有時都唔忍心踢落去,做場主都自走算
佢唔係玩針人我做場主就算佢係我黑名單我都係自己走人算
而佢係單純令到我不爽

最重要既係佢個時粒聲唔出,你話佢無視我當我吠咪佢EQ高,但真係咁無辜咁忍唔落要開po打到咁長既話個時唔即時出聲少番我???
依家佢係上黎開po扮無辜反屈我屈佢,針人個d就唔講
玩陰的,我唔反擊就唔比面佢啦
回復 支持 反對