打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 力天使 By Noob

小弟只是新手一名不喜勿插
回復

3場我係到,但無上過鏡,2下倒地都係我狙的

我用C決被拳機圍死= =,

狙機識用可以好勁,但都可以坑死隊友

樓主技術雖然真係新手,但講真港服現在無咩人玩狙勁,不用在意

改善建議:

1.      一開場快速狙1,然後馬上上前,2武輸出存技,開狙技是最優先

開左技後可退後,可上前,因應情怳,好似你第3,

一開始的無謂動作,你狙人1,我已狙了2

2.之後就是走位問題,狙不可以上太前,但又不可太龜,要同對手保持一段適當距離

因為如果你長期龜後,隊友就會3V4,可是走太前又會被拳機秒

3.看隊友的位置也很重要,如果隊友全壓前,你多血就一起上前擾敵,少血才龜後狙

4.技術方面,好睇狙擊準度

遠距離:首先右鍵鎖定敵人,開鏡就射,過程要快

shift手速要快,不要開着鏡找敵人

近距離: 真正的狙擊高手係去到邊狙到邊,

最好學會瞬狙,連貫的2+3武瞬狙

何謂真正的狙擊高手?就係場上能給人很大的壓力

有迫到對方無處可逃的感覺, 用霸氣壓倒對手

力天2武太暴力,適合新手用黎玩狙

老手的話,AR c決超高技術性機,光槍+

即使係一些高手,如果平時無咩玩狙,c決打都好低輸出

但熟的人,A+無難度,A+ lose也不是問題

之前我個力天post

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4509274&extra=page%3D2

回復 支持 反對

小弟無知 請問樓主插精狙技能卡有何用意? 會有什麼特別效果?
回復 支持 反對

小弟無知 請問樓主插精狙技能卡有何用意? 會有什麼特別效果?
sichit1987 發表於 26-2-2015 10:11

雙狙攻擊力很強 在OC年代部機全攻+雙狙 B同C機超會心係即爆
回復 支持 反對

雙狙攻擊力很強 在OC年代部機全攻+雙狙 B同C機超會心係即爆
bevisyin 發表於 28-2-2015 12:45

請問雙狙是不是能夠+攻?
回復 支持 反對

請問雙狙是不是能夠+攻?
sichit1987 發表於 28-2-2015 14:05

係開鏡先打先加攻
回復 支持 反對

係開鏡先打先加攻
bevisyin 發表於 28-2-2015 14:19

原來如始 感謝大大賜教orz
回復 支持 反對

簡單就是美~ 見你依位新手天真無邪既打法 有時真係覺得老手不如新手
講真玩呢啲即時對戰遊戲都係大家鬥食腦估對方下一步 有時簡簡單單既打法反而令人估你唔到
回復 支持 反對