打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] (好消息)各位自己睇

回復

其實唔明...
回復 支持 反對

希望就唔汁啦><
回復 支持 反對

加1
回復 支持 反對

我睇左樓主萹野,見到第三個回復有以下一句:[SD鋼彈ONLINE(SOFTMAX)以及新的SD Gundam Next Evolution(萬代)開發商及營運商都不同..............]

於是我就上網尋找兩個官網係唔係同一個又或者係同一個營運商,結果我發現第一頁第一個查詢結果就是qooapp既[Qoo情報】BANDAI KOREA 發表『SD高達次世代(SD Gundam Next Evolution)』、『SD高達神射手(SD Gundam Shooter)』及『數碼暴龍靈魂獵人(Digimon Soul Hunter)』三部新作!

而我再尋找SOFTMAX發覺高達online係紅心辣椒代理,韓國萬代企劃及Softmax開發的《SD鋼彈Online》,

如果係咁就表示BANDAI KOREA係想同SOFTMAX競爭而另出一個遊戲,果個就係所謂sd2,如果真係咁sd根本無可能會執,

因為1.sd2唔係SOFTMAX既,2.sd真係好好賺,令BANDAI都想開發呢個式既高達遊戲,3.sd係呢個時候執,即係未打就已經認輸,我唔認為SOFTMAX會咁做,4.係呢個時候執即係以而家呢種高達遊戲摸式拱手相讓,大家都係開發商,大家都知咁做個後果會點,仲有最後一點,sd2係連封測服都未有,而家就執,若然sd2係市場上既反應係不受歡迎,甚至只有而家平時時候台服+陸服既一半人數(我真心認為到sd2個正式服都只會有呢個人數),咁要點?立即重開sd?

所以我覺得大家不防再睇定d先,先別急著落結論
回復 支持 反對

咁咪即係佢無資格叫sd2囉,個2字係咪拎黎誤導人架?玩野咩,sd2
回復 支持 反對

re peter : 我地忽略左一個重點  高達的版權在於 bandai,只要bandai為左所謂嘅sdgn而唔賣版權俾sd1 ,韓服都是要執。
bandai零可收少份代理費,都想壟斷整個市場……
回復 支持 反對