打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [國服分享]選擇國服 尋回激情 (有片)

紫禁是大紅區。開服一直到現在。是很多人的!
不過獨步也不算死區,長年橙。

如果昔日有些言語令你認為 ...
蘭鈴 發表於 27-3-2015 20:09

真係只有你發既國服POST正常 其他開國服POST既人都係眨低港服 跟住叫人去國服 尤其果個milovelky 講野唔用腦.咩佢果區一個幫=港服全SER 對於呢次罵戰.我唔係有心搞出黎.先道個歉 我玩國服都唔會周圍同港服D人講我個區點點點.你港服點點點啦
回復 支持 反對

老實講基本上區幫25後所有都一樣 35名後大多都係死人幫。1.雄霸天下 有玩都知國服一路推向大幫派活動 細幫跟本生存唔到 2.你講幫會評分 不可所準 因為 死人幫唔上線都會計 。3.紫禁係一個神區 加上8年老區平均評分都比獨步要高 獨步2-3年。加上紫禁 係屬於電信區一般中游人士較多  紫禁 算係國服人數最多 。即使人地講會變成神區的不忘初心 都唔夠紫禁人多 (漠年已統一都係影響) . 如果你只已普通數據定為獨步死區我會覺得有點膚淺...獨步/其他區同紫禁比較 我會選擇獨步/其他區 大紅區唔係唔好 不過有個主要問題 ms長期3000+ 再講當初去獨步因為有香港人群體 。  ps : 國服將會合區 獨步 好大機會同雪山飛狐合
回復 支持 反對

你講紫禁我同意多人 比起獨步的確 不過對我始終冇咩歸屬 我都以代打身分上過紅孩打過交 不過始終自己ac好
回復 支持 反對

你講紫禁我同意多人 比起獨步的確 不過對我始終冇咩歸屬 我都以代打身分上過紅孩打過交 不過始終自己ac好 ...
matt217 發表於 28-3-2015 08:23

其實最多人都唔係紫禁.不過如果真係想要學邊個話要挑戰國服 就唔應該比個框框住(港人群體) 應該真正去接觸咩叫打大架 你話你上過紅孩打過架(呢點我有點保留 .據我所知佢AC招既代打都係同幫既人 可能真係咁岩冇人都未定 亦都唔排除你係增加自己說服力而..)
同埋大紅區MS問題.你用番果個官方加速已經好夠  另外你話死人幫問題 我本來既意思就係想講連死人幫都可以入到頭50好似區內人數唔太多 當然你話合區可以解決問題(雖然我唔係好認同)

p.s 我唔係招人同我玩 唔好誤會 只係發表個人意見 除左紫禁都仲有好多區值得玩(就好似就黎要開打既王大媽區) 個人覺得獨步只不過可以初步認識國服既區
回復 支持 反對

咩叫大區咩叫細區 係唔係好多全7人就叫大區?定工作室主力註點就叫大區? 你口中講既大紫禁 就係其他人長期比無可能打得羸既幫壓制住 或者你係個幫其中一個人掛 香港人黎玩國服 要既係打交或者人多果種感覺 唔係睇低我地香港人 而係邊個玩到全7同區內大幫抗衡 可能你一直忠於大幫 喜歡和平同係人地支配之下掛 無講錯嗎
回復 支持 反對

真係只有你發既國服POST正常 其他開國服POST既人都係眨低港服 跟住叫人去國服 尤其果個milovelky 講 ...
紫逗逗 發表於 28-3-2015 01:28

其實佢地都係想招攬人去玩,本意唔壞。。
你地都唔洗太勞氣,大家理性討論下咪仲好?

我以前去過聽香,都覺得大區有大區好既。
不過依家獨步玩左1年左右,而且比較多港人,
所以就無走到喇。
回復 支持 反對

咩叫大區咩叫細區 係唔係好多全7人就叫大區?定工作室主力註點就叫大區? 你口中講既大紫禁 就係其他人長期比 ...
TheSpeed 發表於 28-3-2015 11:48

嗱嗱嗱 又係咁.點解我唔可以逆風果邊 定你覺得做逆風果邊又唔好玩? 點解你一定要斷定我係順風果邊 欺壓人呢 係咪因為我講左D唔岩你聽既野呀 PLZ 理智D啦

同埋邊個區有大架打 我都會收AC過去玩 好似宜家咁睇下大媽果邊打唔打得成. 打得成都會過去

仲有仲有 唔好成日話我睇低香港人.我都係 唔好成日亂加罪名比我 受唔起
回復 支持 反對

回復 64# 紫逗逗
聽香 仙侶 太湖 紫禁依家D國服萬年老區黎  全部都係7-8年  而且唔合區 算係國服''超然''既SER
獨步區只係開左2年  上年合過一次區  根本無得比
依隻GAME 好多野係靠累積  時間愈長 玩既活動次數愈多(真元 強化 金絲) 數值上愈勁唔出奇
就算係聽香 頭50名 都係30W評分先上到  我地SER  未合SER前  12W評分就上到50  到合左SER 依家最少25W分先上50
同埋 你可以睇下  好多新SER  頭半年至1年  都係10W評分就上到50名  
萬年紅區有既係累積 係底縕   唔係人人都可以1年內上全5全6  佔9成人都係靠時間慢慢堆隻人出黎

我覺得 簡區就要簡D有潛力既區
1年出10幾個新區  基本上個D區半年就死城
一班煌虫玩家(自己區34石唔如意 以為去新區會好D)
工X室去搶資源 之后無肉食就走人  見過唔少  如果叫港人去個D區咪仲死
而獨步江湖算係網通第一大區  無可否認 一定唔夠7-8年既紅區火爆
但最少  要人流有人流 整體水平唔高  4石人 生存到  唔係人人都有錢玩到67石
之前有獨步區既人 因為融入唔到依個區  同佢老婆去左聽香話玩隻全4
點之 企都無得企 比人睇唔起  最后 個港人好似退出左 佢國服個老婆死死地氣番左黎
真人真事 絕沒老吹

我日日有ON  由上年4月打架 一直打到依家 前排風雲先認輸 但仲死不足惜
差唔多10個幫會勢力 因利益 有矛盾 多次分裂 整合 再混戰
我真係唔覺獨步係死SER  你話同萬年老區比 人流無甘多 我就認同

你可能覺得 去左紫禁好有存在感 可能你係全8 係個區係大佬 所以會睇唔起玩34石既人 我明白既
但我地既宗旨係  只要你有心 仲有一個天龍夢 識尊重人 我地就會當你係FD
我地SER 唔少34石港人  自己一手一腳玩出黎 唔會因為自己石低而睇唔起自己 自得其樂
自己有幾多財力就玩幾多  我好欣賞依D心態既玩家
我成日都講  打機唔好同人比較 每個人現實背景 付出都唔同 麻目同人比較會好辛苦
因應自己財力 每日超越昨日既自己 先係好心態
回復 支持 反對

嗱嗱嗱 又係咁.點解我唔可以逆風果邊 定你覺得做逆風果邊又唔好玩? 點解你一定要斷定我係順風果邊  ...
紫逗逗 發表於 28-3-2015 11:59

你不如理性啲答我仲好啦 我好理性問緊你問題
回復 支持 反對

其實佢地都係想招攬人去玩,本意唔壞。。
你地都唔洗太勞氣,大家理性討論下咪仲好?

我以前去過聽香, ...
蘭鈴 發表於 28-3-2015 11:52

係你本意唔壞 你留意下佢地開果D POST 有D係度貶低港服 貶低人 抬高自己 果位1個幫=全個港服人數 都仲未交待(不過其實都唔使交待既 反正我理唔到)

我大部份都係理性討論 係不斷有人亂加罪名(冇計.我講左D唔岩佢地聽既野 都明白既)
回復 支持 反對