查看: 24464|回復: 8
收起左側

精靈寶可夢 GO 八大秘訣 懶人孵蛋靠狗狗

秘訣一:短時間去最多地方
想捕捉多啲寶可夢,用最短時間去最多地方一定有着數。坐電車係唔錯選擇,因為電車行得夠慢,坐喺車度都捉到,慳番唔少腳骨力。踩單車、踩滑板都得,但當然要先注意安全啦。玩得夠癲嘅,仲可以約埋一齊租架車,當正追星咁去捉寶可夢。
回復

秘訣二:頻頻光顧PokéStops
大家要去多啲PokéStops,因為呢度可以拎到寶可夢球同寶可夢蛋做獎勵。香港有度好,就係PokéStops比較密集,搭一程巴士都可以經過唔少PokéStops。
回復 支持 反對

秘訣三:懶人孵蛋法
要孵隻寶可夢蛋,又唔想行幾km,懶人梗係有方法,只要將部手機綁喺你隻狗狗度,等佢自己來回走,一樣可以呃「里數」!
回復 支持 反對

秘訣四:建立消息群組
同friend一齊玩精靈寶可夢 GO有兩個好處,一來冇咁悶,二來可以分頭行動,或者建立群組,搵到寶可夢之後再互通消息,咁就事半功倍啦。
回復 支持 反對

秘訣五:航拍
寶可夢匿埋喺窿罅位?唔使驚。天外飛仙咪得囉,出動到航拍裝置,寶可夢捐去邊都走唔出你手指罅。
回復 支持 反對

秘訣六:練習掟球技巧
前面講幾多都假,唔識掟寶可夢球,一樣捉唔到寶可夢。按實個寶可夢,等到綠色圈變細,捉到寶可夢機率會增加,但就難啲掟中。另外,又可以掟出旋轉球,掟中可以攞到多啲經驗值。
回復 支持 反對

秘訣七:完善配備裝置
工欲善其事,必先利其器,玩精靈寶可夢 Go咁食電,尿袋梗係不能缺少。隻game玩一粒鐘大概用50mb,有無限上網plan或者用wifi就比較有so。
回復 支持 反對

秘訣八:課金
講到尾,隻game都係鬥錢多。你畀到起錢,可以買高級版嘅寶可夢球,藥水、香薰等一大堆輔助物品。
回復 支持 反對

回復 支持 反對