收起左側

[官方情報] v.28300 龜雀天符 覺醒弩車 新陣法 真七支刀

我覺得雀天本身係打王既定位 雀天符打王都算合理但家陣啲人少打王怪(比掛佬打晒難搶)覺醒用途不大姐 雀符補充番雀天既弱點
不能打天 但唔可以範圍打晒群體天怪 唔係就會太勁 所以只打單體
算係咁上下 龜天就補充番龜天用魔多既弱點 令佢30秒 無限魔 本身係正常 但龜天本身已經好強 無限魔只會更強 加上龜天符會叫多一隻召喚獸出來頂怪 只會更好用 真係懶人尊用既好物
比較上先會覺得雀天符會有nerf 既錯覺
回復 支持 反對

1234950 發表於 6-12-2018 00:14
雀天本身已經好勁.  要諗整符係有啲困難.
弩車覺醒之後好似打到天怪...好似太屈.  不過唔整到打天又係唔知 ...

龜天本身重勁啦 而家有埋個符邊有人合其他天   
一隻全屬裝既雀天打鐵拐李可以慢過無剋屬既龜天
然後人地有野坦 有武技反傷
回復 支持 反對

tony23234bxx 發表於 6-12-2018 01:01
雀天符個打天+成有咩作用呢,對著堆天怪,本身招技又打唔到天,得普通攻擊先觸發到個符
但又得單體攻擊...想點 ...

岩呀 如果佢把刀係好似武技咁大範圍既話就有用 不過插單體真係多謝晒 我放多下技算
回復 支持 反對

3230324730 發表於 6-12-2018 08:40
其實打會變身既王係幾有用 清晒地怪轉其他對空輸出果時有隻野自動打下叫好過冇
雀龜天本身強勢 張符廢D都合 ...

龜天符邊度廢呀 無限魔呀 打怪升LV唔計打牛鬼既話 燕都唔洗轉而家
回復 支持 反對

beasilter 發表於 6-12-2018 09:21
我覺得雀天本身係打王既定位 雀天符打王都算合理但家陣啲人少打王怪(比掛佬打晒難搶)覺醒用途不大姐 雀符補 ...

其實韓服黎講 一張雀天符價錢半隻明凶既價錢
其他服我唔清楚 如果係咁我點解唔直接比多少少合隻明凶黎打
要等佢係度慢慢插重要唔知佢插唔插得死
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 6-12-2018 12:45
龜天本身重勁啦 而家有埋個符邊有人合其他天   
一隻全屬裝既雀天打鐵拐李可以慢過無剋屬既龜天
然後人 ...

龜天都要好裝好點
玩過FD隻廢龜天....不了
不過有符就另一個講法

或者我再講清楚點解佢本身勁 所以難整
本身4天王各有特色
龜天 短時間細範圍高輸出 但唔持久(E+持久了)  +多元(坦+武技掛打 打天)
雀天 中範圍(天王黎講) 高輸出 持久輸出
龍天 打天  (因打天被迫低攻)
虎天 範圍大 中輸出 行得快 無視暈冰控技

龍虎天本身傷害較低.  所以符都整左輸出
龜雀就難諗啲.   當然可以無腦再整輸出野比佢地
理想上 最好唔好其他天王撞特色
所以就話佢勁 所以難整
回復 支持 反對

舊玩家想問而家D技係咪已經可以一下秒破滅者
回復 支持 反對

NeojulianEX 發表於 6-12-2018 19:08
舊玩家想問而家D技係咪已經可以一下秒破滅者

咁又唔得,但5秒內殺佢就唔係難事
回復 支持 反對

玄天符已改    - 回法速度
雀天符已改  單體 11萬傷害 X 3次  神仙怪區  

真7刀可暈
回復 支持 反對

kafu1234 發表於 8-12-2018 01:18
玄天符已改    - 回法速度
雀天符已改  單體 11萬傷害 X 3次  神仙怪區  

雀天符已改 單體 11萬傷害 X 3次
係打地怪既傷害? 打天怪咪不得了