打印 上一主題 下一主題
收起左側

[總選] 2019年度樂古女神決賽拆局 - 周梓盈 vs 簡淑兒

2019年度樂古女神決賽 - Phoebe Chow 周梓盈 vs Jessica Kan 簡淑兒

Phoebe Chow 周梓盈
晉級之路:
12強 劉佩玥 6-1
8強 鍾晴 5-4
4強 陳嘉靖 4-2

Jessica Kan 簡淑兒
晉級之路:
12強 輪空
8強 何超蓮 8-1
4強 嚴雅麗 6-0

分析:[周梓盈]首次參加就成功打入決賽,令人驚喜萬分。
晉級過程中,首戰便以大比數擊敗當紅花旦劉佩玥,在8強乘勢淘汰外貌甜美的鍾晴,去到4強面對電競女神陳嘉靖,仍然輕鬆取勝。
表現可圈可點。

[簡淑兒]貴為兩屆冠軍盟主,今屆在12強輪空的情況下,直至8強才亮相,首場賽事已經展現出王者霸氣,以8-1血洗何超蓮,4強更成功零封嚴雅麗。

周梓盈在本屆賽事的表現理想,但面對著實力超班的簡淑兒,相信今仗會頗為吃力。
雖說周梓盈走到這一步已算是超額完成,但幾經辛苦打入決賽,絕對希望染指冠軍。
而簡淑兒亦要力保樂古首席女神的地位。
這場王者之戰相信會精彩絕倫,最後究竟鹿死誰手,大家就要拭目以待!

這場大戰是本屆最後一場賽事,就以這場終極一戰作最後狂歡吧!

我思個人預測:簡淑兒勝

回復

樂古名人牙骹戰

(SD版大家姐)小湊:
太難選,不投了。
立場:中立

(論壇之星)kit2234560:
一定係簡兒啦
鄰家女孩蠃曬
2月1準備投票

月份專題時期個陣輸左比jm
到我潛返上黎唔係又陀衰佢呀?
呢次實蠃啦掛。
立場:支持簡淑兒

(最廢既超級版主)我思故我在:
今屆開打之前有邊個估到阿清入到決賽?
但係阿清用一場又一場既勝利證明佢自己係得既!
古有希臘04奪歐國盃冠軍,今有阿清19榮登樂古女神!
阿清可唔可以創造奇蹟,就靠大家手上既一票!
唔好眼瓊瓊,票投周梓盈!
立場:支持周梓盈

回復 支持 反對