~偉哥~ 發表於 16-12-2006 18:22:11

原帖由 鏗~ 於 2006-12-16 16:48 發表

用左3日時間(其實只係一日幾個鐘)

玩返去sd 既劇情- -"

plus有250場要打- -

玩完plus之後...我覺得destiny同sword-impulse超強= =
(宜家打個陣...destiny 支槍已經冇用- -"我淨用把刀屈 ...
咁你可唔可以教我用destiny呀?

冷之自由 發表於 17-12-2006 00:02:05

我買左隻game啦!~
想問議長個關(好似係第4關),救6部民間機點玩?途中成日比3裝備Implus打,屈機:Q
仲有想問
1)strilke freedom點樣連同龍騎兵一齊發射總攻擊?
2)無限正義點用回力鏢+鉗?
3)命運點用回力鏢+手掌炮?
4)曉既R2反射可否反射飛彈,頭部炮或機關擂射炮?
5)Stargazer點樣將個圈拉落敵機度+幾個圈一齊/手榴彈點控制幾時爆?

殷*Angora^^ 發表於 17-12-2006 02:16:27

1.龍騎兵d炮同主炮要分開按(可同時)
2,3.L2(回力鏢)

我都係新手"答到咁多咋/\/\

如飛似雪 發表於 17-12-2006 08:37:59

想問議長個關(好似係第4關),救6部民間機點玩?途中成日比3裝備Implus打,屈機
(用命運同佢鬥飛,不過要留意命運boost好短,小心劍戰型行埋你身同炮戰型遠程炮就得)
仲有想問
1)strilke freedom點樣連同龍騎兵一齊發射總攻擊?
(唔明)

2)無限正義點用回力鏢+鉗?
(回力鏢:沒有飛行的情況下禁L2,鉗應該係禁一下↓,再禁一下三角形(唔肯定))

3)命運點用回力鏢+手掌炮?
回力鏢有人答左
(手掌炮係R2)

R2反射擋唔到飛彈,頭部炮機關鐳射炮唔知
不過肯定擋到步槍既激光,類似炮戰果D炮(台灣人叫電漿炮,香港唔知叫咩)
磁"鬼"炮可能得(未試過)

5)Stargazer點樣將個圈拉落敵機度+幾個圈一齊/手榴彈點控制幾時爆?
幾個圈一齊=.=?唔明,如果話係幾個圈包住個身,普格/前格
不過觀星者有招幾好洗既,係R2,一個大圈SM敵人
手榴彈想佢爆炸,禁L2

基z偉z拉 發表於 17-12-2006 11:34:42

原帖由 如飛似雪 於 2006-12-17 08:37 發表
想問議長個關(好似係第4關),救6部民間機點玩?途中成日比3裝備Implus打,屈機
(用命運同佢鬥飛,不過要留意命運boost好短,小心劍戰型行埋你身同炮戰型遠程炮就得)
仲有想問
1)strilke freedom點樣連同龍騎兵一齊 ...

佢可能係問全彈 姐係 龍騎兵+槍 一齊

冷之自由 發表於 17-12-2006 12:40:14

原帖由 基z偉z拉 於 2006-12-17 11:34 發表

佢可能係問全彈 姐係 龍騎兵+槍 一齊
Yes,正是,應該點按?我試過龍騎兵分離,但只是槍射,龍騎兵就冇射:L

我笑他人看不穿 發表於 17-12-2006 12:47:45

回復 #153 冷之自由 的帖子

曉反射擋到實彈.......
不過...反射到激光炮...果d....

我笑他人看不穿 發表於 17-12-2006 12:52:13

其實我想問曉(不知火)勁d和曉(龍騎兵)勁d呀?????

如飛似雪 發表於 17-12-2006 13:59:24

原帖由 冷之自由 於 2006-12-17 12:40 發表

Yes,正是,應該點按?我試過龍騎兵分離,但只是槍射,龍騎兵就冇射:L

應該就無呢招

因為而家sf全炮發射轉左去r1

應該無龍騎兵+全炮

不過流星號sf有

回樓上

如果你係指卡嘉連and穆個2部裝備既話

我可以講,穆個部好好多

講集氣既,穆個部龍騎兵全發射都好過卡嘉連2炮電漿炮

[H]welldone007 發表於 17-12-2006 14:20:17

原帖由 我笑他人看不穿 於 2006-12-17 12:52 發表
其實我想問曉(不知火)勁d和曉(龍騎兵)勁d呀?????
??@@"
不知火曉=龍騎兵曉

果隻係背炮曉...
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25
查看完整版本: 機動戰士Seed Destiny 連合 vs Z.A.F.T 2 Plus討論區