查看: 6088|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

gundam機機體名一問..

關閉 [複製鏈接]
我見你地討論果時,,成日講咩炮西,...
我係叫做岩岩加入機鋪的人
唔知你地叫開咩...可唔可以講下d咩炮西,黑狗代表咩機..?
回復

黑狗好似叫大地(好似係)
回復 支持 反對

炮西係禁機

因為佢頭吾知左面定右面D豆豆彈好屈機

所以封為禁機
回復 支持 反對

禁機問題吾知豆豆彈超勁,win硬
回復 支持 反對

原帖由 +細細粒+ 於 10-3-2008 23:31 發表
炮西係禁機

因為佢頭吾知左面定右面D豆豆彈好屈機

所以封為禁機

咁除左呢架機,有無咩機都係禁架..?
我自己用開黑色,有3粒定人彈(一次過射3粒),可以隱形果部
仲有藍色,唔知頭左定右方有儲氣炮..(射出黎係1粒黃黃地,橙橙地的炮)
咁我用呢2架...應該唔係禁機吧0_o?
回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

↑呢部係閃電高達,5係禁機黎
藍色,唔知頭左定右方有儲氣炮..(射出黎係1粒黃黃地,橙橙地的炮)
↑呢部係決鬥高達重裝備型,都5係禁機黎
回復 支持 反對

原帖由 Leaf~A 於 12-3-2008 10:29 發表
↑呢部係閃電高達,5係禁機黎
藍色,唔知頭左定右方有儲氣炮..(射出黎係1粒黃黃地,橙橙地的炮)
↑呢部係決鬥高達重裝備型,都5係禁機黎

唔該哂你呀,咁我下次都唔洗怕= =...
回復 支持 反對

劍西無敵化
回復 支持 反對

有西字尾係取自突擊(strike gundam)因此有紅西等等
炮西d豆屈在係無硬正,落地差唔多即刻可以step
係就難打d只要飛係部炮西上空搵機會攻擊勝率都大
仲有黑西,無敵左/右 ac,追而遠
劍im有時都視為禁機,橫格判定+起手快
d別名睇下各機既特徵同變ma時的形態而取名
回復 支持 反對

原帖由 [H]tim925925 於 13-3-2008 18:55 發表
有西字尾係取自突擊(strike gundam)因此有紅西等等
炮西d豆屈在係無硬正,落地差唔多即刻可以step
係就難打d只要飛係部炮西上空搵機會攻擊勝率都大
仲有黑西,無敵左/右 ac,追而遠
劍im有時都視為禁機,橫格判定+起 ...

哦...原來係咁...咁明白啦@@....我 向都唔鍾意用突擊個個系列的DUNGAM@@...
我鍾意用d偏門d....橙渣古(用110mm機炮個個....又係可以定人..可以連打10幾hit A_A)
仲有部格係有1把lancer爪的長官型(個名唔係好記得,都係認機唔認名= =)
都係好好玩..seed系列d主角機無一部鍾意...= =+
回復 支持 反對