查看: 12738|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原]愛上了,,,不應該愛上的人﹋﹌。

人物介紹

-女主角

音鈴,,,靚女1個,,,粗老/活潑,,,好中2玩,,,好憎佢個姝。

心喬,,,可愛,,,溫柔,,,好中2玩,,,同鈴FD到加零一。

素素,,,索爆,,,自大到爆,,,中2左某人,,,好受男仔歡盈。

-男主角

明朗,,,爆靚仔,,,花心到爆,,,好中2溝女,,,好憎鈴,,,串。

杰朗,,,爆靚仔,,,勁cool,,,串,,,同朗係孖仔。

子浩,,,爆靚靚靚仔,,,細心到唔知點仍容,,,屋企勁有$。

-配角

音琴,,,靚,,,賤格,,,成日屈鈴,,,同鈴係同父異母,,,成日發姣。

若非,,,Q,,,善良,,,係浩o既最細果個妹,,,好中2跟住浩。

待後會增加角色

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
┼明月新星↗ + 15 哈,,唔錯唔錯,,我會1直睇xd

查看全部評分

回復

ch.1   發勢一生恨着她

係鈴6歲果鎮,發生一件滲事。

平時o既屋企熱熱鬧鬧,但今日竟然變得冷清清。

9年了,鈴重未可以忘記尼件事....

鈴坐係沙發到,呆呆惗番起果件事。

鈴''媽咪呀,你去邊呀??唔好掉低音鈴呀''(喊+拉住媽隻手)

媽''音鈴好乖o既,以後大個女啦,要好好照顧自己呀''(錫左鈴一淡,走左)

自此之後

鈴一直好憎佢呀媽。

ch.2    開學日

鈴鈴鈴>鐘聲響起

t''各位同學,今日有位轉校生''

a''哇,,,正呀''(拍手)

t''你坐朗格尼啦''(指住個位)

-坐位表

喬|鈴|杰
浩|素
朗|琴

喬''果個女仔都幾靚下bo''(細聲對鈴講)

鈴''係咩''(發呆)

喬''喂,你冇野丫嘛''(擔心)

鈐;冇應

另一邉

朗''哈佬,靚女''

琴''hihi''(姣聲)

朗''做我條女ok?''(鍚左琴)

琴''耶,你話點就點啦''(勁姣)

鈴''想吐''(爆大聲)

琴;啤住鈴

朗''收爹啦你,關你撚事牙''(串鈴)

杰''喂,做乜鬧人地呀''

朗''佢樣哀囉''

琴''你米禁傻啦,家姐''(冷叻)

鈴''你媽媽...acvdfgr(狂鬧琴)

t''果到做乜禁嘈''(嬲)

琴''teacher,音鈴用操口罵我呀''(個樣好奸)

t''音鈴,同你出去罸企''(爆大聲)

琴''低死...''(對住鈴講)

鈴;低頭行出去罰企

下回鈴見到d咩呢...?

回復 支持 反對

t''果到做乜禁嘈''(嬲)

琴''teacher,音鈴用操口罵我呀''(個樣好奸)

t''音鈴,同你出去罸企''(爆大聲)

琴''低死...''(對住鈴講)

鈴;低頭行出去罰企

下回鈴見到d咩呢...?

-----------------------------
ch.3        初次相識

鈐;一路喊,一路企係到

*''比你架,唔好喊啦''(第左張紙巾比鈐)

鈐''唔該''(抹眼淚)

*''伱喊都幾q架bo''

鈐''哦''

*''你叫音鈐?''

鈐''嗯嗯''

鈐''你叫乜名''

*''嗯,,,遲d你就知架la''(猶而左鎮)

鈴;笑左笑(靚)

回復 支持 反對

個古仔幾得意a_a,,
加油
回復 支持 反對

一定睇埋落去,,
ps..
本人好鍾意睇愛情故仔
回復 支持 反對

不是錯了區嗎!?
應該不是這個區...
回復 支持 反對

我只係覺得好撚白痴同醒目"你收皮啦,作埋呢d垃圾"發撚姣呀?!

評分

參與人數 1樂點 -20 收起 理由
┼明月新星↗ -20

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

唔錯啊, 不過啲角色令到我有少少混淆
回復 支持 反對

yo~ 好睇....再寫多一點點
回復 支持 反對