查看: 3093|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ~盾戰一問~

我咩法咩遊都玩過晒,就係一次都未玩過戰士.....

我簡左盾戰玩...

我想問下暈人果招1lv夠唔夠用~?

因為呢招升1lv要兩點,好多....

仲有另一個問題就係暈左人之後咁咩轉雙手武,我唔記得左....
只係記得要數雙手武係第幾格,但係唔記得左打咩...

THX 
回復

盾戰唔暈人,可以做ge嘢唔多囉,始終屈傷唔係佢擅長ge嘢
lv1盾擊暈3秒,lv3暈4秒(←唔知有冇錯),試過就知夠唔夠:p
如果純盾就加晒佢,因為d點唔多唔少,啱啱好加晒
---------
轉武器

按"y"可以改short cut
e.g.   "F1"     /eq 野蠻巨斧
          "F2"     /eq 暗黑劍
          "F3"     /eq 鐵圓盾
回復 支持 反對

盾戰唔暈人,可以做ge嘢唔多囉,始終屈傷唔係佢擅長ge嘢
lv1盾擊暈3秒,lv3暈4秒(←唔知有冇錯),試過就知夠唔夠:p
如果純盾就加晒佢,因為d點唔多唔少,啱啱好加晒
---------
轉武器

按"y"可以改short cut
e.g.   "F1"   ...
鬼整你 發表於 11-2-2009 20:58

首先,唔該你先~~

其實我想問3秒夠唔夠我轉雙手武,之後攻擊~?

(我巨龍3lv,用黎打怪,之後加到1lv暈人,係咁多)

另外,轉武方面我知道點轉啦,但係可唔可以一個制轉晒兩樣野(劍同盾)?
回復 支持 反對

盾戰   屈傷都好正下  只係殺唔到人
回復 支持 反對

盾戰   屈傷都好正下  只係殺唔到人
小麥111 發表於 21-2-2009 22:37

多數用大地屈好定係用暈人駁技~?
回復 支持 反對

盾暈1lv唔夠用,
你咁樣計返,盾暈3lv如果夠pw就可以2下重壓(計埋轉武)
1lv同3lv無左成1秒時間,有機會轉得武黎重壓唔到
回復 支持 反對

盾暈1lv唔夠用,
你咁樣計返,盾暈3lv如果夠pw就可以2下重壓(計埋轉武)
1lv同3lv無左成1秒時間,有機會轉得武黎重壓唔到
十兵衛 發表於 12-3-2009 20:43

哦~~

唔該晒你呀,我差d諗住用1lv暈人嫁啦~
回復 支持 反對

我自己係盾戰 我自問玩得oK
盾暈1LV暈得兩秒 兩秒只係可以打二下燒刀
盾暈3LV有四秒  可以燒刀一下加一下大地同兩下普攻
回復 支持 反對

多數用大地屈好定係用暈人駁技~?
132231 發表於 23-2-2009 18:22

其實盾戰暈人一下就有200傷(好似係)
回復 支持 反對

一句講o酉,
一定要+到3lv
3lv有4秒
1lv得3秒
回復 支持 反對