查看: 3181|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手做咩職好???

新手做咩職好???新手一個
回復

新手我個人覺得做遊俠好~

揸弓既遊俠易上手......
新手唔好做刀遊,會死的...=.=
回復 支持 反對

唔係新手做乜好,係你想做乜先?
唔好諗住邊個職可以贏晒全場,冇ge,大家互相克制,
3個職咁多條數線,好睇你意願,想做殺人王定係陪跑,已經完全唔同
如果你想易d入團,雙手戰,火法,雷法會比較多人收

玩弓有太多禁忌,新手玩好易比人鬧,什麼9貫,亂破冰,
有d法c衰到見到你射箭就開你名鬧你唔好破冰
我自己親身經歷,我隻刀遊得1招飛鷹射緊死0,
都比個紫國法c鬧,佢根本睇唔到我做緊乜就亂鬧,
kai人多的是,玩落你就知
回復 支持 反對

戰士---雙手--新手比較唔好用,大部份上戰場,技能方向為:攻擊力  唔夠20lv好快比人重壓/法屈死
         單手--先升盾暈 比較實用,大部份技能為:保護 保障自方(如:盾護,盾暈,地劍等)
法--可以考慮,遠攻職業,較安全,大部份技能為保障自己和效果技能(如:冰技).主要上戰場 支援(非在前線)
遊俠--弓--新手推薦 上戰場就算 行最尾都可以屈,技能方向為:效果,攻擊力,遠程(如:貫穿,火/毒箭,強射)
        刀--唔太推薦,刀遊大部份要求高lv,技能方向:殘廢,效果,致命 (如:殘廢的斷武,效果的毒蛇)
3職方面---
前線:
主線:戰士
中線:刀遊
支援:法,弓遊,刀遊
攻擊力:戰士
殘廢效果:遊俠
後援:弓遊,法,刀遊
-------------------
戰積方面:
殺人:戰士,刀遊,法
傷:戰士,[刀遊,法](只聽過有人2萬傷)
死亡:新手上前線的智障弓手囧
--------------------
總結:新手玩弓遊/法 可以考慮
回復 支持 反對

我比較建議玩法

戰要衝,係未熟習之前係咁死可能已經灰到唔想玩
刀遊同樣道理,弓遊太容易比人鬧X鬧Y
法....尤其火法,可以無腦的選擇放地火,包無人話你撞技(認真
回復 支持 反對

緊係用刀遊啦,介完人就走,介完人就走係咁重複e個動作就ok咩技術都唔洗
回復 支持 反對

刀遊見咗身,比成村人追,冇辦法唔走
回復 支持 反對

緊係用刀遊啦,介完人就走,介完人就走係咁重複e個動作就ok咩技術都唔洗
keithho1219 發表於 22-4-2009 08:03 PM

新手介人都ok既,殘技就真係唔好試...
回復 支持 反對

做得刀遊唔好林住有命走,要視死如歸
回復 支持 反對

做得刀遊唔好林住有命走,要視死如歸
keithho1219 發表於 25-4-2009 10:04 PM

但係一命填一命唔係刀遊正確既心態~
回復 支持 反對