打印 上一主題 下一主題
收起左側

【理性討論】誠信名單嚴重缺乏透明度?

先交出我個人見解;

申請規則太放寬;太易被列入名單;

應該取消信譽玩家級數制;加緊列入名單條件;

1) 申請人必須為Nakuz會員。
2) 在交易區沒有任何嚴重不良記錄!
3) 必須註冊滿 50 天。
4) 發表文章量要達 200 篇或以上。
5) 樂點必須達 200 或以上。
6) 必須由申請人親自申請。
7)試用期一般不超過兩至三週 。
8)不可排斥新人/對方。
9)版主/樓主持有最終修改、決策權。
10)不合乎申請資格者,會視乎其表現而判斷是否得到豁免。
11)在線時間多於40小時。
12)無論是否通過,申請人如再申請,必須與上一次申請表被否決/通過時間隔 14 天。
13)合資格並不代表一定批核申請

針對以上是申請列入為普通信譽玩家條件;

首先完全無任何交易記錄都已經可以申請;

您係一個申請咗會員五十日發夠二百帖然後潛足幾年水嘅朋友亦得;

加上喺交易區使用「幫推神功」以增加發帖數亦都唔難;

仲有定期應該清除舊有嘅名單;例如我呢類活躍期喺年幾前嘅人 XD

個人認為信譽玩家要達某個在樂古中的交易次數;

得到多個現任信譽玩家作擔保提名;再由版主商議投票決定;

對制度有意見嘅亦不妨留低交流下;純粹一位路人甲發表意見XD
回復

申請得耐+無壞記錄都應該OK既!
回復 支持 反對

其實我都想講申請信譽玩家太易-,-(馬後砲你地可以話我)
建議有交易量20次以上先好申請吧@@
回復 支持 反對

20次=-=好難有咁多
回復 支持 反對

其實4,5,11我都覺得唔代表咩

好容易之做到

佢地係甘推post  is  ok

所以應該睇埋交易紀錄會好d  a_a

【信譽玩家】應該先取消

【高級信譽玩家】最少要有一定既交易紀錄

如果唔係既話

好似係樂古耐就可以升哂上去做【信譽玩家】xdd

回復 支持 反對

先交出我個人見解;

申請規則太放寬;太易被列入名單;

應該取消信譽玩家級數制;加緊列入名單條件;
1) 申請人必須為Nakuz會員。
2) 在交易區沒有任何嚴重不良記錄!
3) 必須註冊滿 50 天。
6) 必須由申請人親自申請。
7)試用期一般不超過兩至三週 。
8)不可排斥新人/對方。
9)版主/樓主持有最終修改、決策權。
10)不合乎申請資格者,會視乎其表現而判斷是否得到豁免。
12)無論是否通過,申請人如再申請,必須與上一次申請表被否決/通過時間隔 14 天。
13)合資格並不代表一定批核申請

針對以上是申請列入為普通信譽玩家條件;

首先完全無任何交易記錄都已經可以申請;

您係一個申請咗會員五十日發夠二百帖然後潛足幾年水嘅朋友亦得;

加上喺交易區使用「幫推神功」以增加發帖數亦都唔難;

仲有定期應該清除舊有嘅名單;例如我呢類活躍期喺年幾前嘅人 XD

個人認為信譽玩家要達某個在樂古中的交易次數;

得到多個現任信譽玩家作擔保提名;再由版主商議投票決定;

對制度有意見嘅亦不妨留低交流下;純粹一位路人甲發表意見XD

- kk x) 發表於 5-10-2009 16:06

1# - kk x)

類似既建議係半年前我未係勁舞主版版主既時候都建議過, 亦實行過一段時間~
 見post :http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3544674&page=5#pid22285659

之後更新左準則 一定會有原因... ... 咩原因我都唔知了... 但我相信唔會無緣無故改的~

其實4,5,11我都覺得唔代表咩

好容易之做到

佢地係甘推post  is  ok

所以應該睇埋交易紀錄會好d  a_a

【信譽玩家】應該先取消

【高級信譽玩家】最少要有一定既交易紀錄

如果唔係既話

好似係樂古耐就可以升哂上去做【信譽玩家】xdd

【小丸子】 發表於 5-10-2009 22:34

就2位以上所提及的...

回post 加樂點的基制早已在交易區不適用... 所以, 幫推都只能增加發表文章量而不能即時增加樂點.

另外... 樂古勁舞版的每位勁舞版主都有自己負責管理的版務...
(例如本人是管理公會家族版務 ... 小雲管理一切版務+活動搞手... 星月管理一切版務+解答會員問題... 等等等等不能盡錄)
所以如果要 "由版主商議投票決定" 可能會有所難度, 以及要所有版主們 商議+投票 才作決定可能也要花不少時間~

對於其他的我也沒太大意見... 想到先再加吧~
 重要一點是:合資格並不代表一定批核申請~  XD``

回復 支持 反對

話說幫推神功.  一是一日只可以推2次嗎? 但見到好多人1日推好多次
回復 支持 反對

1# - kk x)  

類似既建議係半年前我未係勁舞主版版主既時候都建議過, 亦實行過一段時間~
 見post :http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3544674&page=5#pid22285659

之後更新左準則 一定會 ...
yvonneyang 發表於 6-10-2009 01:17

亦知您地難處嘅 , 不過目前必定要做嘅係收返緊個條件先。

話說幫推神功.  一是一日只可以推2次嗎? 但見到好多人1日推好多次
☆h!ag★ 發表於 6-10-2009 06:20

灰色地帶就在此﹕每日為版內每一個帖幫推 2 次帖數都幾可觀。
回復 支持 反對

請你加油
回復 支持 反對

咁查實有無信譽玩家昆個人-_-
回復 支持 反對