打印 上一主題 下一主題
收起左側

[教學]  劇情制作詢問區 (更新: 2011-01-20)

我在想同一人物中可否存在8個同id而不同方向的箭...
即同一人物可否使用8種技能? ...
神秘二代 發表於 21-2-2010 01:13

唔明你想講咩...
不過一人物出 8 種技能應該是可以做到的
只要用 16 樣單位 ( 每 2 樣物件同 ip 的 x 8 ) ,
應該就做到一人物有 8 種不同技能
回復 支持 反對

我想問點樣整到金的數量大過某一數量就會有效果出現,小過就沒有?
回復 支持 反對

狀況 累積屬性,搵金,打大於既數量
效果 自己想做既野
回復 支持 反對

我想知點係後帝整到僧女不能招降
我試過 但係唔得-.-
回復 支持 反對

可能你用果個國家冇可以招降憎女既科技...
回復 支持 反對

回復 65# collins4321
我係問點整到唔可以招降-.-"
回復 支持 反對

回復  collins4321
我係問點整到唔可以招降-.-"
paulpaul28355 發表於 8-3-2010 17:35

使用aokts便能做到
3e. 啟用招降, 登艦能力 (效果)

招降, 登艦能力這兩項都是世紀帝國內與招降單位有關的科技, 研發招降可以另招降單位招降敵人單位,
研發登艦能力可另招降單位招降船隻。我們先稱;科技-招降為 招降資源,
而現在你們需要知道一樣重要的東西, 我們研發這些科技時, 例如研發招降科技, 完成後, 在招降資源上會增加1,
代表了研發了, 換言之, 我們只要對遊戲者A進貢 1 招降資源, 那麼該遊戲者便研發了招降科技, 相同的,
若要禁止招降/取消效果可以從遊戲者A進貢回 1 招降資源給大地之母:

紅色: 選擇大地之母。
綠色: 選擇要研發科技的遊戲者。
藍色: 輸入 1 代表研發該科技 。

注意 : 要取消效果的話請把 紅色 轉為 要取消研發科技的遊戲者, 綠色則轉為大地之母。
想知更多新觸發事件可參閱↓
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 6amp%3Btypeid%3D400
回復 支持 反對

回復 67# RAUL07
SOR 打少左野-.-
點整到  後帝  唔可以招降-.-"
回復 支持 反對

回復  RAUL07
SOR 打少左野-.-
點整到  後帝  唔可以招降-.-"
paulpaul28355 發表於 8-3-2010 18:37

呢個係唔洗理係唔係後帝王的
任何時代都得
回復 支持 反對

最方便就係禁左招僧既科技啦...
回復 支持 反對