打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 網遊界呢排真係食左屎

但內地的只會抄襲
[HK]賢先生 發表於 7-12-2009 23:33

你只沒看到內地人才還在開發的遊戲=     =
kr人已經怕左中國
ok?

韓媒:中國山寨太可怕韓國企業不敢推新產品
上個週末,記者訪問了在釜山會展中心BEXCO舉行的“G-star2009韓國國際遊戲展”展場。
在這個全球198個遊戲廠商參加的韓國最大的遊戲盛會上,人們交頭接耳地議論起來。
因為,在那裡看不到已經聞名於世的網絡舞蹈遊戲《Audition2》。
T3Entertainment公司正在開發的《Audition2》是僅在中國擁有1.1億名玩家的代表性舞蹈遊戲《Audition》的後續作。
據說,去年《Audition》從中國賺取的專利費就高達300億韓元。
該公司代表KimKi-young就沒有公開《Audition2》的理由解釋說:“如果在開發階段展出遊戲,中國馬上就會推出山寨產品。”

中國會員達1.1億名的網絡遊戲《Audition》(上)和仿照《Audition》的中國遊戲《勁舞團》/照片=Hanbitsoft提供
據說,在中國和《Audition》雷同的遊戲已達20多個。

KimKi-young說:“《Audition》成功以後,雖然韓國也湧現出很多舞蹈系列遊戲,但它們都有各自的特點和風格。
”他還指出:“中國的舞蹈遊戲都應該被視為《Audition 》的山寨版。”
中國甚至已經出現了名為《Audition2》的遊戲,而且頗具人氣。
回復 支持 反對

我本人比較期待激戰2(gw2)
佢隻1代真係做好好
一隻有劇情+畫面好+玩落唔悶
真係好難得
不過可惜佢隨住收費而開始無咩人玩
講真...佢個pvp好好玩=3=
可以連上佢地的外國ser
本人係主獵人副死靈~~帶住一大班手下嚇死d 外國人=0=
即使英文一桶水唔full的我~=0=" 同外國人玩都可以玩得好開心
回復 支持 反對

佢隻1代真係做好好
真係好難得
本人係主獵人副死靈~~帶住一大班手下嚇死d  ...
翼風 發表於 10-12-2009 19:03

激戰..很久已經聽過此大名了=P
同意是因為收費而導致被忽視.....
回復 支持 反對

1.勁舞團2(勁舞團MOOV)[Gameone/香港久遊代理]
2.勁爆籃球(暫名)[Gameone/香港久遊代理]
3.龍Online[Gameone代理]
4.夢夢Online[Gameone代理]
5.開心Online[Alta代理]
6.啟程Online[GameCyber代理]
7.安魂戰曲[GameCyber代理]
回復 支持 反對

佢隻1代真係做好好
真係好難得
本人係主獵人副死靈~~帶住一大班手下嚇死d  ...
翼風 發表於 10-12-2009 19:03

單機都未出......
回復 支持 反對

回#23
不過佢收費~我都有買任玩果個plan=口=
之前成日同d外國人玩
最深刻係我隻人物為左要買琥珀...搞勁裝(最終裝備)~~有蕾絲XD....問落D FD借落唔少金 OR 琥珀 XD
果時D FD重笑搞裝搞窮自己
最後個代理商唔再代理GW1~把我們港台玩家全部送左去外國SER
之後我再無玩過
===========================================
回樓上:
我想問下咩叫單機未出....
GW= ONLINE GAME
唔係單機
另外GW2都唔係單機0.0
回復 支持 反對

1.勁舞團2(勁舞團MOOV)[Gameone/香港久遊代理]
2.勁爆籃球(暫名)[Gameone/香港久遊代理]
3.龍Online[Gameone代理]
4.夢夢Online[Gameone代理]
5.開心Online[Alta代理]
6.啟程Online[GameCyber代理]
7.安魂戰曲[GameC ...
Sl0veR 發表於 11-12-2009 21:35

就咁望落無隻好玩
回復 支持 反對

回#23
不過佢收費~我都有買任玩果個plan=口=
之前成日同d外國人玩
最深刻係我隻人物為左要買琥珀...搞勁裝(最終裝備)~~有蕾絲XD....問落D FD借落唔少金 OR 琥珀 XD
果時D FD重笑搞裝搞窮自己
最後個代理商唔再代理GW ...
翼風 發表於 11-12-2009 23:50

我以為guild wars係單機版連線
因為要俾錢買...
回復 支持 反對

-____-點解我地香港成日正係識代理
又唔自己整下[不過以依家呢個香港我都知唔太掂]
好似個隻東遊記睇到以經唔想玩
回復 支持 反對

回樓上:
香港唔係好重視IT...
加上佢地根本做唔到好似魔獸果D引擎...
講真搞一隻好玩的GAME...真係要投放好多時間.錢同心機
E.G 魔獸的設計團隊超多人...另外搞個引擎什至可以搞幾年-_____-
      太多專業字眼要講..因此本人不在此解俾大家知=口="..唔想講完大家唔明...
E+好多GAME出左都係為左一個"錢"字
無咩內容可言...
回復 支持 反對