查看: 22501|回復: 226
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 單人RPG - 無印第「2」集 出左街喇!

-------------------------------------

出第1集講既野:
改人劇就改得多,自己起手整一個就真係無咩點試過~.~
呢個劇係根據以前自己一個叫「樂古記」既圖黎重整
因為「樂古記」失傳左,所以而加重整過,玩過既朋友都應該覺得會悶
未玩過既朋友都應該會覺得悶,因為打鬥情節真係幾少下
希望大家唔好見怪>.<

介紹下玩法先:
真係好簡單,跟住d指示做就可以爆機
唯一特點就係發現特殊項目會有石頭(最多10石)
完左果陣就睇下自己有幾多石啦,haha
另外有一點要提就係玩果陣可以輸入polo幫手睇野
但就千其唔好輸入marco,如果唔係就無野好玩=]

放入Campaign就開到的了
如果有bug請回報,或者有其他意見都請講
因為應該會有第2集的

第1集主角:
1)香腸  2)阿杰乂

-------------------------------------

出第2集講既野:
多謝大家一直以黎既支持
令到無印下載之數居然高達460次以上
實在令我十分感動
為左唔辜負大家對呢隻RPG既期望同埋對我既支持
我係沉日既深夜時份終於出左無印第2集......

今集可能比第1集仲悶,因為劇情對話仲多左
而相比起第1集可能要玩耐少少,不過其實都唔係好耐,因為第1集用2人地圖整,今集都只係3人地圖
同第1集一樣...戰鬥劇情都算幾少下而且仲要係好易打,基本上唔會打唔嬴
另外就係有鑑於上一集有人輕易拎到9石(aoc初心者).以所今集增加左過去式既石
即係話你過左某時間/劇情就無得再番轉頭拎番,難度又增加左,所以大家要把握機會喇=D
不過都係果句,其實有無石都可以嬴,所以唔駛咁執著

今集開始故事味道會多左d,因為要迎接黎緊既集數(希望仲有機會出啦下)
鐘意既可以細心睇埋提示果度d人物介紹佢=]
另外「歷史」果一欄已經列明哂第1集果10石既取得方法,想知答案既朋友可以下載黎睇番=D

下載完檔案之後解壓,依舊放入Campaign覆蓋舊果個就OK的了

而加樂古整番好lu,大家下載下面果個黎覆蓋就可以了,thx

第2集主角:
1)阿杰乂 2)大和

〔RPG〕無印.cpx (252.91 KB, 下載次數: 489)

評分

參與人數 1樂點 +110 收起 理由
nomygf + 110 回覆數達 200

查看全部評分

回復

腸仔重新推出舊作樂古記
做兄弟既,當然要支持啦~
回復 支持 反對

我重以為係信長出左.......
回復 支持 反對

+油 香腸:lol
回復 支持 反對

我重以為係信長出左.......
青山院長 發表於 20-2-2010 13:53

信長你就等下啦,7月最遲會出 =]
一考完高考就全力整!
回復 支持 反對

@@ 腸仔的rpg,信相都唔差,等我dow落黎玩下先
回復 支持 反對

回復 5# 龜龜_浪

死人西瓜唔出- -
快d整個完成版sd比我即開場- -
回復 支持 反對

朕有份出場(笑
回復 支持 反對

岩岩 dl 左落黎 ,
好想開黎睇下 ....
又唔記得左 e 部手提冇 aoc 24
但係部檯機又一直開唔著 真無奈 .....
希望聽日有奇積可以開到部機 ...
唔係又要問過人借番部有 aoc 的- -
回復 支持 反對

回復 9# aoc初心者

咁你要快d整番好部機了
因為有你出埸的(雖然只係閒角...)=ss=
回復 支持 反對