打印 上一主題 下一主題
收起左側

人腦既問題

呢個問題好大..
我見到大家都好想開發腦部  跟住眼又發死光..
其實眼部發展...我諗就算腦部開發到盡...我諗都唔識發出死光掛-.-"..
仲有腦部既發展我諗..到時都唔會有咩隱形掛..
最多只係變左一個超級聰明既人..

其實有眼見...愛因斯坦佢用腦部都用左14%(好似係)
佢既外表其實冇咩分別-.-"..只不過佢係特別聰明
佢既腦部諗到既野  只不過係可以實行D佢肉體做唔到既野
發明其他人諗唔到既野..
如果腦部開發100%  你既樣同普通人冇分別  都冇咩其他特別既特異功能
但係你思考既野一定比普通人完全唔一樣

我諗應該就只係咁簡單
唔會令到你有任何能力..

只係我諗..

可能開發唔到90~80%就係特別能力都唔出奇..
回復

我都有諗過下呢個問題,我個人認為個90%左右如果開發左,人類就會有心靈溝通,就好似動物咁,動物都係用心靈來溝通,只不過佢地可能只係開發左心靈溝通個20%,個80%仲未開發到,如果動物有日開發個80%的話,人類就會比動物豬了

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

普通人好似都係用得果幾%而已..
回復 支持 反對

大腦可能一般人只開到10%下(我覺得)
如果開到50%上 大腦就可能收到其他人既腦電波
知道人地諗d咩 100%的話 可能可以用腦電波操縱人了
回復 支持 反對

愛因斯坦係个腦大,同人一樣用得3%

記實愛因斯坦係个腦大 ,一般人 用得3%
回復 支持 反對

開到50%以上好似軍曹咁共鳴呀^^
回復 支持 反對

當人係希望就一定可以有20%以上
回復 支持 反對