打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 史詩式戰役~成吉思汗~世界的征服者(第1-6話)

回復 50# h000123
一開始果part 我set左本部兵出唔到去果噃....--'
班英雄在清帳篷前回不了本營.....你點派駝騎呀?

你打到泰亦烏部(綠色)未?
我想果度會唔會出兵太密同難打?
回復 支持 反對

回復 51# cycbobby
班英雄係退後少少
跟住用班英雄後面D兵打
sor..記錯左
係蒙突..唔係駝騎
一時腦殘&眼殘= =

泰亦烏部果度D兵真係密左D
比佢封死 D將領除成吉死光了= =
回復 支持 反對

回復 52# h000123
就著上述關於CH5的問題已作出修改...
有bug請各位指正~THX^^
回復 支持 反對

第1~3關冇咩特別~要贏主要屈射程/屈英~有時間就勝到
第4關
搵遺跡搵到傻~特別係峭壁上面個個~經常眼殘掠過!
我認為比16部過黎攻我地勁正…我起左成堆塔守營地A_A~超正…
第5關
玩左陣已經開始lag(我部機廢0.0)
最難係個哲別個到!.!~0血令我o咀
玩左4粒鐘先玩完-.-~最慘d兵最多得6射程!.!
幾時會出第6集/外傳呢…期待中…
歷史方面做足功課~~只可以講又一神作~~
回復 支持 反對

回復 54# KiN-GoD
16部?.....唔明==....
不過我都係覺得CH4 最激^^
想召風雪打成吉點知吹番轉頭XD
"第5關玩左陣已經開始lag"
我會再作修改^^

哲別果度....其實好易.....成吉走埋去佢度會有對話...
過了十秒就會自動消失.....唔駛"做"佢
因為呢part只係想成仔受重傷...重演哲別射倒成仔果幕
我諗果段時間咁緊湊....可能睇唔切任務...所以無打~sor
感激閣下意見~好感動
回復 支持 反對

回復 55# cycbobby
唔係16部咩
唔記得幾多部-.-
姐係藍色…
回復 支持 反對

回復 56# KiN-GoD

第4關 藍色.....13部聯軍...=0=
"搵遺跡搵到傻~特別係峭壁上面個個~經常眼殘掠過!
我認為比13部過黎攻我地勁正…我起左成堆塔守營地A_A~超正…"
其實唔駛起成堆塔.....集齊5個遺跡就可以出觸發ko 大量敵
然後以最大速佔藍色旗就快勝利了^^
回復 支持 反對

回復 57# cycbobby

我比較喜歡擊殺敵人
見到佢地成堆兵死係箭塔下都幾爽a_a
回復 支持 反對

你好~
我是玩了頭2關的
有幾個問題,想同你講下~

首先呢,我覺得d指示吾係好夠~
例如我係第一關,都吾知狼王係邊-0-(我要去邊拎收佢皮呢-.-)
d對話跳太快,如果可在對話中指示一下方向,咁就更好啦

之後,重大問題
d敵人有時會停左係到冇動-.-
第一關個boss,佢企係到比我殺死左...囧
至於d黎追的兵,也會行下停下
我已用了難的難度,不知是否我個人問題?

仲有,我吾知d馬有咩用-0-
同上,搵吾到指示,如果可以合兵就好!

而且,頭2關d經濟真係好冇用..囧
搶完野之後d資都吾知有咩用-0-
如果係咁,不如吾好出村民可能仲好?
可以令人不會浪費時間起田

最後,有時地圖太大?行都要行好耐時間-3-

雖然係咁,我絕無睇低樓主作品的意思
你的設計真係好用心,我十分支持
以上的一些「低見」,只是用來給你參考~_~
希望你日後的作品更加精進!(當然現在已很好!)

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
nomygf + 10 不錯的建議

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 59# iamnotnobody
感謝閣下的意見~thx^^
"我係第一關,都吾知狼王係邊"
----->其實就向隔離座峭壁山~sor 無指示清楚

"d對話跳太快"
我諗下次可以set長D個時間,
如果要顯示位置時....我盡量用領航員show出來
唔用marco下的效果不俗
必要時再用改變視野(好怕彈==')

"d敵人有時會停左係到冇動"
我都唔清楚咩原因.....問緊^^

d馬....提示中多次強調係招兵重要的資源....
你要諗下我得城果陣..仲要無堡=='..點樣可以有大批精銳突騎
(我指係補給....)你起唔到出黎...而馬就係這方面的重要資源
我唔詳細交代原因係想大家發掘下....
如果仲係唔明...用短訊息問我^^
第5關起有合兵...試試看@@
ps.第1關將馬交去藍色度沒問題吧?

"頭2關d經濟".....XD
都係純粹作資源補給,維修,建防線(木牆XD),建立前線之類...
村民都唔係好多...幾隻而已

地圖太大....個人偏好巨大map....可以多D野玩....
同埋我整map的技術唔算強.....XD,空間大D可以易畫D
可以的話我盡量安排多D戰鬥...咁就無咁悶la^^
回復 支持 反對