打印 上一主題 下一主題
收起左側

[教學] [教學文章] AoKTS 使用教學

香腸必竟還是內定人選阿...
回復 支持 反對

回復 11# 神乎棋技
呢句不能認同更多...

問野才是正題...
我想問aokts整觸發果度...
"設定套用至所有玩家"
是否我有一觸發是升帝,
按了這個就可以多7個觸發定係點?
回復 支持 反對

回復 12# cycbobby

有八個遊戲者就會多七個
[2p] [3p] [4p] [5p] [6p] [7p] [8p]

但如果得一個遊戲者佢都會幫你 copy 埋 1p
[1p]
回復 支持 反對

Aokts咁易唔洗學都識用啦11
回復 支持 反對

回復 14# 人材丁丁
有同感11~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~真係好易
回復 支持 反對

Aokts咁易唔洗學都識用啦11
人材丁丁 發表於 25-6-2011 23:16

未必, 就如我:(... 都係好事黎既, 因為好多人都未必明白置頂既帖子講既野
衣張帖子可以再多解釋 AOKTS既用法
回復 支持 反對

其實此文章應該加埋未知資源ID,讓玩家發掘一下最後43個UNKNOWN
而如何使用的方法就是這樣...

在 198 種隱藏資源上, 有 43 種隱藏資源的用途也是未知的,
要知道這 43 種的隱藏資源的用途, 就需要你去研究一下
說不定, 這 43 種隱藏資源能夠再次帶給我們驚喜 !

43 種未知用途的隱藏資源 ID, 已經在本帖 #2 中列出,
會員可透過記事本等文字編輯程式加入這些未知的資源。
首先將 aokts-0.3.10 資料夾中的 data_aok.xml 文件打開, 搜索 <resources> 部分,
「<simple id="資源ID" name="顯示名字" />」
你只需要在 <resources> 下, 按上述方式插入一行新的規則,
例如要增加未知資源 ID 8, 就要插入:

<resources>
<simple id="8" name="unknown8" />
<simple id="0" name="Food" />
<simple id="1" name="Wood" />
<simple id="2" name="Stone" />
<simple id="3" name="Gold" />
……

能夠成功發現任何一種未知資源的用途, 重賞!
回復 支持 反對

回復 17# jsnjsn761

已更新。
回復 支持 反對

我想問,何以我的AOKT不能儲存AOKT造嘅劇,次次都彈回報不回報,重down都係咁
回復 支持 反對

回復 19# kerong08ng

要先在 AOC 建立了一劇情,
再用 AoKTS 修改。
回復 支持 反對