打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Android] 新手買機問問,各位幫幫手~i9003 or lg black

關閉 [複製鏈接]
i9003 人仔台 27xx
   Optmus Black 街價 3400 樓下
EY3P 發表於 16-7-2011 18:37

上網睇有人話i9003同lg black分別2580同2680,不過唔知係唔係港行
我琴日去人仔睇過i9003,只機3080,上台減500,
不過lg black冇睇過.
請問有無邊度可以唔洗上台只買機??而價錢合理,同埋有信譽.
回復 支持 反對

上網睇有人話i9003同lg black分別2580同2680,不過唔知係唔係港行
我琴日去人仔睇過i9003,只機3080,上台減 ...
kevin2117 發表於 16-7-2011 22:11

Black 唔係港行唔好買 .. 質量痳痳
回復 支持 反對

有無人可答到我的問題?~~
回復 支持 反對

無人幫我???

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
maxycy -5 根據版規B8

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 1# kevin2117

如果樓主有打算長用既話或者想買得聰明啲..我會推介你用 LG Black...因為佢既功能係比Samsung個部好既...首先..Optimus Black配備最亮麗4" NOVA全輕觸式屏幕,亮度最高可達700 Nit。即使身處室內或戶外環境,以至在強烈日光照射底下,NOVA屏幕仍能提供明亮清晰的完美影象,讓你時刻體驗鉅細無遺的視覺享受,,,,再者係一般情況下,NOVA屏幕亦比傳統TFT-LCD屏幕慳電高達50%,加上自動亮度調整功能,讓你無需為電量煩惱,盡情欣賞亮眼影象.....最後...Optimus UI 2.0配備Friends+ Widget,讓你加入最愛的摯友,即時更新他們的短訊、Facebook及Twitter最新資訊,隨時緊貼朋友動向。Optimus UI 2.0亦提供1至7頁自訂介面,讓手機全面迎合你的個人風格。附設簡便易用的自訂資料夾分類功能,只消兩根指頭即可隱藏或打開分類,並隨意調動檔案位置,帶來無限方便...由以上3點...我都比較推介樓主可以唸...唸...

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
maxycy + 5 根據版規C1

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  kevin2117

如果樓主有打算長用既話或者想買得聰明啲..我會推介你用 LG Black...因為佢既功能係比Sa ...
平凡對凡平 發表於 21-7-2011 22:44

就咁睇d數據係lg black好d,不過聽好多人講lg的機廢廢地,.samsung好似大牌d~可靠少少,我諗都係i9003,過幾日去出,但係ching知唔知可以係邊度出得平d,跟機有d咩野?
回復 支持 反對

回復 1# kevin2117

我唔知樓主有冇用過Samsung啲機....好.當妳有...但係有冇去整過呢...-v-....你一去整...你就知道咩係妹仔大過主人婆同埋會領略到真係唔簡單既道理...我上次去整機,因為我唔小心整斷左Load Sim卡個3錢鐵線...之後佢就同我講...150蚊檢查廢...50蚊手工廢...零件另計...(記住..我買左6個月左右炸-v-")....之後佢同我講個三條線250蚊...250蚊都唔嚇人...最嚇人係可能要換埋低版..850蚊...(佢咁講得姐係一定會換嫁啦-v-"....)..之後我個心就計數啦...150+50+250+850...姐係1300?!...我買部野都只係1780...-v-,,,不如我買過部...(真係唔簡單呀)....所以呢...Samsung機係長用唔到///一定會有好多意外發生////用埋維修廢都唔簡單...所以本人係機同背後工程上就比較推崇LG Black啦,,,,
回復 支持 反對

回復  kevin2117

我唔知樓主有冇用過Samsung啲機....好.當妳有...但係有冇去整過呢...-v-....你一去整... ...
平凡對凡平 發表於 21-7-2011 22:51

我諗呢家野都係睇運氣,係呢唔知ching有冇d咩介紹好地方比我出部i9003?
回復 支持 反對

係people出啦 都好低
回復 支持 反對