查看: 8353|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Android] 新手買機問問,各位幫幫手~i9003 or lg black

關閉 [複製鏈接]

我買機預左2500上下,勿超3000.~
想買android機.
暫時就諗住lg black/i9003~(想i9003多d)
其實價錢我都唔係好清楚...

我主要係想要用黎上wifi,down apps黎用,仲有打下機.
另外就係耐用,姐係唔會易壞同埋電池用量冇咁快用哂.

我就有幾個問題問下各位高手,
1.呢2部機的價錢如何?
2.係邊間店買好?(唔係好想跟plan買)
3.跟機有d咩配?
4.上網邊隻快d?
5.呢2部機邊隻的電耐用d? 姐係唔洗咁快沖電.
6.呢2部機本身裝左果d app有咩,邊隻機的app好d?
7.影相邊隻好d?
8.i9003係唔係冇閃光燈?對影相的影響大唔大?
9.android market 寫住免費果d apps係唔係任down?
10.呢2部機邊部行得快d??
11.打機邊隻順d?
12.呢2隻有無hang機情況,多唔多?
13.i9003 有冇得升android 2.3?

暫時心水係呢2隻揀1隻,如果各位有其他好推介,都可介紹比我!!
唔該你地.~
回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

回復 2# d28pm

多謝ching介紹,不過wildfire s的行600,實在係差左d
加上個mon冇i9003咁大,價錢又咁上下,所以都係i9003吸引d
adroid2.2同2.3差別應該唔會太大. thx ~^_^
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

wildfire s我諗係智能手機入門板。
但htc D機4-5千,平常人唔會買,但htc出左2500以下的機wo,好小有呀 ...
d28pm 發表於 16-7-2011 14:02

嗯嗯,都有道理,我考慮埋呢隻,不過始終都係i9003首選,
請問ching知唔知i9003同lg black幾錢左右同邊度買?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

=.=我無留意,等我4點回來答你,我出街睇下,i9003同你選另一部全名係叫咩?? ...
d28pm 發表於 16-7-2011 14:06

1.Samsung Galaxy S i9003
2.LG Optimus Black

唔該哂ching.~
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

wildfire s我諗係智能手機入門板。
但htc D機4-5千,平常人唔會買,但htc出左2500以下的機wo,好小有呀 ...
d28pm 發表於 16-7-2011 14:02

買Defy 都抵玩過佢:L
回復 支持 反對

1.Samsung Galaxy S i9003
$29XX
2.LG Optimus Black
唔記得左
d28pm 發表於 16-7-2011 17:07

i9003 人仔台 27xx
   Optmus Black 街價 3400 樓下

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由