打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Android] 雙核機有咩好?

關閉 [複製鏈接]
但睇片個d順唔順先?
我都有興趣買,但都唔知邊部好
小小小鴨仔 發表於 24-7-2011 22:12

如果你錢方面冇所謂,不如等iphone5,或者而家入手gs2,薄過sensation好多,而且用的人較多,價錢差不遠
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

sensation 打平擺會播5到歌,個mon又5靚(LG,Samsung,Apple)都靚過佢,而最大問題係佢係最慢既兩核
galasy s2 la,
回復 支持 反對

GS2係首選 .. HTC唔係唔好 .. 但佢啲機真係好樣衰
回復 支持 反對

sensation 打平擺會播5到歌,個mon又5靚(LG,Samsung,Apple)都靚過佢,而最大問題係佢係最慢既兩核
galasy s2  ...
情風 發表於 2-8-2011 22:56

錯啦朋友=]
唔好以貌取人
Sensation並唔係慢,由佢既硬件結構睇得出佢不差於Optimus2X
屏幕解像度亦比其他2款雙核機高,可惜因佢既CPU採用A8結構,因此速度比Galaxy S2慢
其實,各有各好,又何必話人慢呢~?
回復 支持 反對

GS2係首選 .. HTC唔係唔好 .. 但佢啲機真係好樣衰
EY3P 發表於 2-8-2011 23:35

只能夠講佢個設計師唔識畫野=.=
部部野都係得果一個樣=.=

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
maxycy -5 根據版規B8

查看全部評分

回復 支持 反對

錯啦朋友=]
唔好以貌取人
Sensation並唔係慢,由佢既硬件結構睇得出佢不差於Optimus2X
屏幕解像度亦比其他2 ...
p428los 發表於 6-8-2011 22:04

tegra2 3d勁過佢woo...   不過2x都5算好,Atrix好過佢,至於mon呢,解像5 1定靚,你5覺ips(LG mon),同Super Amoled+靚d咩?
回復 支持 反對

只能夠講佢個設計師唔識畫野=.=
部部野都係得果一個樣=.=

仲話要一季出8部機 .. 換粒制又係新機一部  比佢吹漲
回復 支持 反對

錯啦朋友=]
唔好以貌取人
屏幕解像度亦比其他2 ...

佢部機咁既價 咁既樣 .. 我買2x好過.. 3k5有找

評分

參與人數 1樂點 -15 收起 理由
maxycy -15 根據版規B8

查看全部評分

回復 支持 反對

tegra2 3d勁過佢woo...   不過2x都5算好,Atrix好過佢,至於mon呢,解像5 1定靚,你5覺ips(LG mon),同Su ...
情風 發表於 6-8-2011 22:48

你都識講,Tegra2係圖像處理上極為優勝,但其它方面都未如理想
其實由2x同Atrix呢兩部機你對佢地既見解個方面睇得出你唔係咁熟悉
其實2X既效能遠遠超越過Atrix,因為2x係有對Tegra2作出優化處理
而Atrix明顯睇得出係裝粒u改塊板,加到1GB Ram而已,MT用Tegra2既原因明顯係為晒強而唔係為最好
出發點錯,其他也跟著錯,MT無為Tegra2做任何野,所以已經係浪費左
mon個方面,解像度高的確唔等於靚,但係Sensation都係用到SLCD,而LG既Optimus只係用上TFT-IPS,並唔係純IPS
色彩方面Super AMOLED plus係大為優勝,但係可惜既係佢偏藍,另外都無其他問題
至於好唔好呢個字應用係手機上面畢竟唔係太適合,因為各有各好
回復 支持 反對