查看: 12970|回復: 4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

❶我台電腦配置啱唔啱玩L4D?

計算機系統
電腦 HP Pavilion 06 D5468AT-ABA ALONPAV Desktop
操作系統 Windows 7 Ultimate(64 bit / SP1)
DirectX版本 11.0(4.09.00.0904)
IE版本 9.0(9.0.8112.16421)

電腦
處理器 AMD 速龍(Athlon) 64 X2 雙核 4200+
主板 精英 Nettle2(NVIDIA MCP61)
內存 2 GB(金士頓 DDR2 800MHZ)
硬盤 西部數據 320 GB
顯卡 NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430(128 MB)
顯示器 惠普 19.1 英寸(惠普)
網卡 英偉達nForce Networking 控制器
聲卡 高 保真音頻裝置

處理器信息
基本信息
名稱 AMD 速龍(Athlon) 64 X2 雙核 4200+
默認主頻 2200 MHz (200 MHz X 11.0)
總線頻率 1004 MHz

內核信息
內核數目 雙核
內核信息 Windsor BH-F2
內核工藝 90 納米
插座/插槽 Socket AM2 (940)
指令集 MMX(+), 3DNOW!(+), SSE, SSE2, SSE3, X86-64, NX, VMX
版本 Family 15 Modul 11​​ Stepping 2
擴展版本 Ext.Family 15 Ext.Modul 75

內存信息
基本信息
總大小 2 GB
類型 DDR2
通道 單通道
當前頻率 736.8 MHz
內存條數量 1

內存1信息
名稱 金士頓 PC2-6400 DDR2 800MHz
大小 2 GB
廠商 金士頓
生產日期 2010年05月

顯卡信息
基本信息
名稱 NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
芯片廠商 英偉達[NVIDIA]
顯存 128 MB
GPU頻率 425 MHz
顯存頻率 800 MHz

硬盤信息
基本信息
名稱 WDC WD3200AAJS-00L7A0
廠商 西部數據[WD]
序列號 WD-WCAV2C184758
大小 320 GB
接口類型 Serial ATA
傳輸速度 SATA/300
緩存 8 M
使用情況 共使用1762 次,累計7069 小時
特徵 S.M.A.R.T., AAM, 48bit LBA, NCQ
標準 ATA8-ACS

=================

台電腦係咪好廢果只?
回復

絕版90nm CPU
應該玩到既, 不過畫質就唔好咁大期望喇
有時間就upgrade下部電腦啦
回復 支持 反對

絕版90nm CPU
應該玩到既, 不過畫質就唔好咁大期望喇
有時間就upgrade下部電腦啦 ...
vccb 發表於 3-2-2012 15:03

噢!~~係呀,係時候都要upgrade下~ thx
回復 支持 反對

上can you run it啦,果度可以test你可唔可以玩呢個game
http://www.systemrequirementslab.com/cyri/
回復 支持 反對

回復 4# lcnssamlcn

哦!thx
回復 支持 反對