查看: 3797|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] LaTale Season2

原來韓服同日服已經進入到Season2、
除左之前大家所提到既靈魂破壞者和相關既二次三次職之外、
仲有學技吾再需要Ely、毎個職追加1-3個新技能、部分Active職業固有技能可以動作中時使用等、非常吸引既更新@@
最重要既係
一次轉職同二次轉職既等級分別由80和140下降至50和100、不過副職業無改變。
不少地圖既等級提高左、如雪地32-35→99-101、火車97-99→134-137、機山入口12-14→149-151(這個驚人、仲高過機山出口)。
超級拼圖可以係城市度購買。(詳細價格不明)
仲有毎個AC最多可管理既角色増加至5個。(需要點券物品)
登入時既30分鐘活動全部改為經驗値+50%。
等等…
以上為小弟認為比較吸引和有魅力的要點、
雖然港服短期内都無可能更新到Season2(副職業期待ing)
不過小弟想和大家討論一下「新技能」同「轉職等級下降」兩點…
首先新技能對個人黎講係非常吸引的、
就好似龍戰士都多左3個新技…未計角色固有技能、
唯獨是這項希望港服都出(技能點不足係一個新既問題)
第二就係轉職等級下降…
萬一真係港服出左既話我個人覺得吾係幾好…
主要係因為一種三次職業既追求感@@
希望大家可以討論一下~

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
櫻之道 + 10

查看全部評分

回復

彩虹島得返甘少人玩、更新又慢
都唔知要等幾多年先有副職
回復 支持 反對

算啦~冇可能更新咁快orz
BTW,個轉職唔好轉咁低~搞到d玩家冇心玩落去升lv lol
d人好易一2轉左後就唔升,因為要等60lv<<<160lv先副職到~~
回復 支持 反對

仲有學技吾再需要Ely
鋒猫 發表於 18-6-2012 04:47

只是因為技能改動, 官方認為需要俾玩家時間適應, 所以推出e個有限時的免費洗點活動
(限期不明, 估計韓服去到9月)

毎個職追加1-3個新技能

但轉職後法師失去4招I技能, 只剩下原本4招II技能及新增3招搞笑(而且後期低能)的無屬性魔法技能
所以好難單修

其他職業亦在轉職後失去I技能
由於越後既技能越強, cd亦都越耐
所以出招次序必須控制得好, 一定要從弱技能出到強技能, 否則冷卻唔切, 被怪推倒
(打街怪可以少理, 但打鬥獸就麻煩了)

一次轉職同二次轉職既等級分別由80和140下降至50和100

100級轉職後, 其搞笑的技能樹設定, 令到可以學習既技能等級變得比轉職前低
(例: 轉職前技能可以到7lv, 但轉職後只能5lv甚至4lv)
有趣在技能傷害系數同轉職前一樣, 換句話說, 因為等級低左, 傷害亦都低左
(除部份技能有加強範圍或傷害次數)
(但是! 法師系悲劇的設定, 部份[其他]技能能力本身比轉職前低! 比如+暴傷, 轉職前+3% * 7lv, 轉職後+2% * 10lv)
而轉職後追加既技能, 大多都要140以上
所以其實俾你100級2轉, 除左感覺良好之外就無乜用處

超級拼圖可以係城市度購買。

韓服原本就有得買, 係其他代理以此作為搵錢工具
(順帶一提, 韓服無抽獎箱)

首先新技能對個人黎講係非常吸引的、

嘛, 新技能對所有未用過既人黎講都一定吸引架啦
效果唔同左, 威力大左
但我可以說我比較喜歡以前既弓技能嗎 /v\

btw, 我不贊成在此討論無可能到達既未來
咁做只會令玩唔到第2季既人更加痛苦

因為要等60lv<<<160lv先副職到~~
jackie126p 發表於 18-6-2012 11:34

副職一直都係140lv~ (第1季既等級同2轉一樣, 所以好多人可以2轉後立即去做副職任)

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
櫻之道 + 3 精品文章,內容精彩,原創內容

查看全部評分

回復 支持 反對

有排都未出retard
回復 支持 反對

貓貓答野答得好詳細...
我想知係已經出左,定係佢地就黎出?
回復 支持 反對

你想轉去玩?@@
回復 支持 反對

貓貓答野答得好詳細...
我想知係已經出左,定係佢地就黎出?
壞孩子~ 發表於 19-6-2012 12:43

韓服上年5月已經出左第2季
內容主要係更新地圖同主職業技能
今年4月-8月更新埋副職同為pvp作平衡
(e家pvp係超唔平衡, 弓根本無用武之地orz)

補充: 日服都好似係上兩個月出左第2季
回復 支持 反對

港服88得架啦/_\
慢人地N倍出...
回復 支持 反對

有冇片睇@@?
回復 支持 反對