打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 韓服趣聞 & 真事 (廢苦之言)

前言: 這幾天我在娘家, 不能玩韓服, 所以無圖, 以下趣聞是前幾天發生的 (在咱的家族post也有寫出來)

===============趣聞================
諗住洗十幾塊超暴拼整隻60幾%暴手

用左3支圖水同6000m

洗完出黎既結果.....

竟然同用普通拼圖一樣

於是萌生左"不如一齊去玩台服"既念頭

===============真事================
如果有玩過外服的話, 應該知道, 帳號無端被封是家常便飯
就在我返娘家的那一天 (即尋日)
韓服(再次)爆發了大規模封ac
據我所知, 有不少大陸玩家悲劑了, 當中亦有玩左幾年既人
(因為我急於返娘家, 所以未知我ac有冇事)
有部份人其實已經被封左幾次, 然後又捲土重來

說此事, 是希望各位有意投身於外服既兄弟姊妹
請抱有必死既決心
萬一真的不幸, 請不要抱怨太多
亦盡量讓自己留有後路
(例如想想如果被封了還可以做什麼, 如何避免全數家產被充公...)

講到底, 最重要的都是: 如何避免被封帳號
係港服, 我地係主人
係外服, 我地係客人
請遵守人地既規則
不挑起兩地之間既磨擦
咁當地玩家就唔會叫代理(加快)封號:handshake

評分

參與人數 2樂點 +10 Bravo! +1 收起 理由
chimkwanhoi + 1 我很贊同
櫻之道 + 10

查看全部評分

回復

前言: 這幾天我在娘家, 不能玩韓服, 所以無圖, 以下趣聞是前幾天發生的 (在咱的家族post也有寫出來)

===== ...
雪貓 發表於 7-8-2012 13:30

韓服申請AC都難過人...好想玩
回復 支持 反對

回復 2# chimkwanhoi

韓服申請ac 有幾難;P
回復 支持 反對

回復 3# blade123

可能我問題 好難撞-,-
回復 支持 反對

回復  blade123

可能我問題 好難撞-,-
chimkwanhoi 發表於 7-8-2012 15:38

我都覺得難
e排仲難左, 因為有邀請新人加入活動
好多名都俾人用左
而且即使申到
都唔保你可以玩一世
如果果個韓國人丁左, 個ac都跟住丁
回復 支持 反對