打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 點評自己個人強化槍械區[點評好 重重有賞!!]

唔通打一般用+8槍咩?更何況依加好多強化限制 d+8全部毫無用武之地
雪影乂偉 發表於 17-10-2013 16:13

呢層唔知 打人唔一定要打一般
加上呢把槍其實打殭屍有傷害加乘 話係為打人而設又唔太正確
只係呢把槍入手難度高 性能上又唔覺得好過商城槍多少
而且商城槍還多一個選擇 可以根據自己需要做強化
整體係唔覺得PSG 1 好過商城槍 不過亦都可以話呢把槍其實係免費送的
因此不能期望太高啦

同你個把一樣- -5後1連2彈
hofung2010 發表於 17-10-2013 19:49

本想覺得加左連發係最無用 但後來想法係唔同左
反而覺得多1連發係比加命中同重量好
因為有5後 加左連發可以更容易定屍 危急關頭總有少少幫助

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

開帖
回復 支持 反對

開帖
回復 支持 反對

開帖
回復 支持 反對

升左第3支AS50
使用材料 6個一般 5個精密 3個完美彈匣
1傷1命1後5彈  未來會改成 2傷1後5彈
其實5後同5彈我都整過
最終決定整一把 5彈2傷1後既
因為加後座力 只係為左提升回槍速度
但其實我的使用方式 並不需要等待回槍
不過呢種升法我諗唔適合用槍尺寸比較低的人
其實我相信只有係屍場不斷勝出的人 最終應該會明白到彈匣同傷害先係最重要

已改良

呢把槍真係超勁! 最大缺點就係因為太強引致其他玩家不想跟我玩!
一發子彈對有護甲屍王能夠打出1147 3槍已經追平隼雷了 連發10槍簡直係無懈可擊

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

圖片**:
強化了的槍械** :m82
用了大約多少 30精密強化
感想/心得**:強得唔錯(算系
問題:/
回復 支持 反對

回復 606# 史密斯123

圖片呢?
回復 支持 反對

全部槍都+8啦

感想 用左幾多材料 全部唔記得
唯一一把無可能拎到稱號的槍
但數值我最滿意... 可是我傾向收藏稱號槍

簡單咁分析一下 首先我唔會拎閃靈打人 亦唔會拎黎打屍
但整體黎講 閃靈用處都係拎黎彈屍
所以 唔需要加傷害 因為你要彈屍 唔係殺屍
萬一你錯手殺錯殭屍咁就弊 因為你比左一個屍炸對方
其次就係要升連發同埋彈匣啦 另外就係閃靈提升重量的回報率很高
2格重量已經提升到跟手槍的步速差不多

wa2000  
用左2個完美連發
純粹拎黎收藏 9年唔出一次

同樣係收藏品 呢支槍其實真係好廢
+左3傷但攻擊力係低過+3傷害的mg3 連發同彈匣 又完全輸比mg3
+左3命中 點射都係好大偏差
純粹係拎個稱號玩下

m60e4
呢把暫時無稱
但遲d有完美後座就可以拎到個迅疾 但我一場都無用過
無咩感想 純粹係拎黎搏完美的產物

呢把其實係我第一把mg3黎
打屍3真係好勁
無腦左鍵幾隻屍王都要訓低 又多子彈

張m14果 3連發全部洗走
再用左2個完美 整左支橫鋼出黎
其實我覺得m14+連發係無咩用
始終係步槍唔係衝鋒槍黎

反而2傷價值真係大少少
我剛剛實戰打電腦 發現好多時都係3槍打哂落腳
應該係慣左用ak 壓槍實壓到好低
所以呢支好岩我 掃腳3槍就死 (39m之內)

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
倉井影 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

強化了的槍械:極道狂徒
用了大約"30一般強化" "3精密強化" "1初始零件"
感想/心得:命中有如狙槍,
               連發比原本明顯快
               首5連發好穩定
               但傷害不高
問題:更好加法?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
倉井影 + 20

查看全部評分

回復 支持 反對

強化了的槍械:極道狂徒
用了大約"30一般強化" "3精密強化" "1初始零件"
感想/心得:命中有如狙槍,
       ...
cfjk998 發表於 15-1-2014 06:30 PM

其實我覺得你果把先係最好既加法
    睇睇我呢把

可能加左連發關係,把槍感覺上比較難控制,加後座應該較好

ARX-160

新槍雖然冇稱號,但個人認為係加得最好
    首先呢把加命中係完全見唔到有咩影響
    所以命中係呢把槍最唔應該加既
    連3,如果我冇記錯效果同連2係完全一樣,所以冇需要加哂連發
    強化完之後既呢把野高命中,後座力細又高連發,真係打咩距離都咁勁,完全冇弱點

M14

將之前把m14既後3連2彈3 洗左彈變+5,
    再用左好多個精密同初始強番黎既神器
    諗住加到後/連,至少可以省番一個精密
    但初始單屬性4次以上,先強到個後座,唔知值唔值呢
    原本係想至少加1命既,但我又想要橫鋼呢個稱號
    瞬間既高傷害又係我所需要既
    所以就放棄左果1命中

AS50

原本果把2傷3後1連2彈已經相當好用
    洗左連再加彈根本就係神器
    打團死同玩屍一樣好用