查看: 10021|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[AOFE]Evolution FE, 最新版本1,7 (26/1)

由於Nakuz edit個post有bug, 局住又要開另一個post.......

1,3 一次過Fix哂>=99.9% Lv5/Lv6既bug(咁有信心係因為我逐隻逐個player試哂....), 所以大家唔需要再擔心出唔到英又或者出現屈機英既問題
另外新增左一隻Lv7合體, 至於係咩呢就等你自己入game睇, 價錢貴過成吉少少, 睇下邊個最快可以係2@4合到

1,4內容:
Fix死馬bug
更改某Lv7出生位
精銳條頓武士不再有護衛技術研發

1,5內容:
修正4p 5p移位塔
精貴騎HP-30 (100)
哈羅HP-50 (100)
土耳其現在研發Sipahi科技, 弓騎系HP+20

1,6內容:
精蒙突由研發絕世好箭改為研發弓兵護甲
傳教士血量調整至400
關閉大量事件, 嘗試減低lag機情況
拜占庭研發垛牆
法蘭克研發鐵鎧甲
印加研發磚瓦技術
意大利研發建築學
斯拉夫顯示研發東正教(傳教士裝甲+3/3)
條頓研發品種

1,7內容:
弩兵血量由35降至20
現在殺弩兵所需攻擊: 輕騎3刀, 長槍5刀, 裝步4刀

Evolution FE Fix 1,7.scx (104.39 KB, 下載次數: 534)

===============================================

AOFE版進化論中的進化及合體表均為重新平衡, 科技亦變得更為重要 (因此加入新元素: 偷取科技)若遇到任何bug, 請在此回報, 謝謝
目前只支持FFA及2@4, 建議使用FFA進行遊戲

AOFE版新元素:
單兵合體-巨型投石機
為避免出現難以突破的死局及鼓勵使用攻城器, 新設巨投單兵合體(任一攻城器+村民+120石, 每次最多一架), 可隔岸攻擊主塔, 但價格極高, 需小心使用
偷竊科技
使用傳教士召降敵方Lv3/Lv4兵種, 可立即獲得升級該兵種而獲得的科技
例子:升級精銳鷹勇士能獲得護衛技術. 召降敵方精銳鷹勇士即可讓你立即研發護衛技術

新進化表

新Lv5合體表

新Lv6合體表

評分

參與人數 3樂點 +40 Bravo! +2 收起 理由
miracle_chan + 30 AOFE劇情活動
TeaMan + 1 內容精彩
神乂怒火 + 10 + 1 精品文章

查看全部評分

回復

終於出了!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

一合兵,有d兵島上面嘅兵就死左
8p合艾西時,隻享利就死左
1p合哥人時,有隻唔知咩騎死左
回復 支持 反對

一合兵,有d兵島上面嘅兵就死左
8p合艾西時,隻享利就死左
1p合哥人時,有隻唔知咩騎死左 ...
clexcl 發表於 14-1-2013 03:31

哇呢個bug咁恐怖既我自己試左一次8p果個, 試唔到個bug出黎, 隻亨利無死到, 我check過D事件, 亦都睇唔到有咩bug, 可能係同其他事件有關
可以既話下次cap張圖黎, 咁我會容易D搵個bug出黎
回復 支持 反對

頭先我玩FFA,有個BUG
我6p波斯第一隻兵由騎士一進上騎兵,隻騎兵一出現在出兵島上便死了......
回復 支持 反對

朋友,你錯區!
有人投訴喇,版主做嘢啦
回復 支持 反對

朋友,你錯區!
有人投訴喇,版主做嘢啦
無鬼無神論 發表於 15-1-2013 00:08

已回覆該文,有關本文是否錯版請往該文章討論 :)至於本文的話還是以bug回報及平衡為主
回復 支持 反對

睇過下,但係冇深入研究到
0 血兵 + 某D科技(例如品種)會死
小門加油!
回復 支持 反對

回復 8# nomygf

你應該要提供技術支援 :handshake:
回復 支持 反對

回復  nomygf

你應該要提供技術支援
tommytomy 發表於 15-1-2013 01:21

講技術小門應該唔會輸先係