收起左側

4月9号微软!官方!将发布帝国二高清版!!!

高清版對系統需求一定會提高, 咁對好多堡類遊戲會好麻煩, lag到玩唔到或者好易freeze
回復 支持 反對

回復 10# 香腸
俱往矣...
對於AOC HD...真係有好多未知之數
第一個可能係microsoft 見騎士時代,AOF,魔戒mod之後又出現一個AOFE...
覺得AOE仲可以有水食,於是整個HD版,換下d driver野,一來杜絕mod的技術兼延長源碼版權,二來可以賺一筆
第二個可能係...佢有心想試水溫,見AOEIII衰落到咁,打算出AOE4之前投石問路

作為一個為玩家...絕對想AOEII HD可以有重大突破
不過作為一個製mod者...堅係唔想佢改driver...令mod技術可以保留

呢個版本,點都會買架啦,用黎搞破解好,做mod好,用黎收藏都好,
反正玩左咁多年下載版...比佢賺番一獲都算咁啦

第二樣野...真心,呢兩年nakuz真係靜左好多(你地考DSE既DSE...我都忙工作讀書糊口啦)
(靜果個問題亦唔打算再講...呢度太多同類帖了,向前看才是重點)
對某人的評論...我承認是過火了點...
但前題是...作為一個發起話題的人...總不可以順便把題目擺下來
(連繁簡體也不換...這是hea得過了點吧...)就可以引起討論...自己沒有看法嗎?
總不可以一句"我不知這是什麼,把link轉過來就是了"這種態度對吧...
並非要指對mod要有認識才可轉po文...但至少有些自己的內容對吧...
正如po新劇,也寫一下這個劇是什麼題材的對吧...

老人家...長氣了...原諒我話太多了
(ps. 你無端用那名字稱呼我有點吃驚XD,還是習慣人家叫我波比或cyc)
回復 支持 反對

回復  香腸
俱往矣...
對於AOC HD...真係有好多未知之數
第一個可能係microsoft 見騎士時代,AOF,魔戒mod之 ...
cycbobby 發表於 11-3-2013 21:36

AOC HD有好有壞吧
我不知未來AOC會如何
但我只知要好好珍惜他和AOC光榮的時代
作劇對我來說,其實是一種享受
即使整個世界只有我一個人在玩,我也會去作
想信你也是如此

希望今次的AOC HD可以增長到玩AOC的人流吧
nakuz其實變得很少人的了
回復 支持 反對

高清版對系統需求一定會提高, 咁對好多堡類遊戲會好麻煩, lag到玩唔到或者好易freeze ...
hin93xxx 發表於 11-3-2013 17:57

不會的
反正只是少少
回復 支持 反對

唔知係咪對新版本有抗拒,我見出左FE 反而樂古仲少人玩
回復 支持 反對

回復 15# 伍大少

FE 都唔岩玩城快...斥封建+2, 一上城就5攻,識控斥的話打無布村真係好sm
回復 支持 反對

伍大少 發表於 12-3-2013 00:36

但翔鷹好多人
回復 支持 反對

伍大少 發表於 12-3-2013 00:36

好似主要係勁果批唔肯轉AOFE,而肉手還是為數不少的,只是走左去vLan
回復 支持 反對

回復  伍大少

FE 都唔岩玩城快...斥封建+2, 一上城就5攻,識控斥的話打無布村真係好sm ...
兩兩 發表於 12-3-2013 06:39

馬雅弱化哂其實我幾鐘意,不過變左輕騎快天下,下下屈輕騎快真係好無癮,除左WALL金槍守真係無其他辦法
回復 支持 反對

回復 19# 伍大少

肉馬已成aoc最強勢兵種
3種垃圾兵入面肉馬最勁
回復 支持 反對