查看: 7629|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

4月9号微软!官方!将发布帝国二高清版!!!

資料來源:http://www.hawkaoc.net/bbs/thread-109712-1-1.html

資料來源:我生日後一個星期

http://www.hawkaoc.net/bbs/thread-109751-1-1.html

期待帝國4
回復

1.你負責轉帖既...都唔好連簡體都照搬吖...一句自己既描述都唔比...
2. 4人行有優惠價...我宜家3缺1...
回復 支持 反對

好期待,世紀帝國II從來沒有一日荒廢過
回復 支持 反對

帝國4是好消息…HD就只是錢坑而已
回復 支持 反對

1.你負責轉帖既...都唔好連簡體都照搬吖...一句自己既描述都唔比...
2. 4人行有優惠價...我宜家3缺1... ...
cycbobby 發表於 9-3-2013 22:34

不要買
可惜我地現在已在樂古和翔鷹差太遠了
以前是我地樂古的教學轉至翔鷹
現在是翔鷹的教學轉至樂古
回復 支持 反對

回復 5# 手田水口廿卜
係因為呢度29太多...人才外流/消失...先至搞成今日局面
買唔買,都唔到你話事...
有人想買,係用黎做收藏
有人想買,係用黎做研究
回復 支持 反對

回復  手田水口廿卜
係因為呢度29太多...人才外流/消失...先至搞成今日局面
買唔買,都唔到你話事...
有人 ...
cycbobby 發表於 10-3-2013 18:14

其中一個29是我
回復 支持 反對

知自己係是無用的...要唔比人話就自己爬多D文,
至少轉人帖,都唔該自己做下research...比d意見
自己對mod無認識就學一下先,求其唔知係咩轉過黎就算...
你自己睇唔明既野要人地睇果個明...沒道理吧
我知呢d工夫本應係我做...只係我真的太忙烏...
劇果方面...好似之前雞批果句:"你不能一步登天的",

sor...真係唔係有心想插你...只係想你可以做好d

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
TeaMan + 1 金石良言

查看全部評分

回復 支持 反對

我想知呢個HD版係玩唔玩到AOFE?定係要由1.0從頭開始
回復 支持 反對

我唔覺得係29太多令到aoc沒落
根本隻game太耐, 遊戲系統已經落伍
bobby你有咁好心機耐性去研究aoc係好勁,我都好佩服你
但唔代表你做到既野其他人都一樣做到,或者會肯去咁做,認為值得去咁做

隻game最優勝既地方係拎打仗黎做主題, 岩男仔口味
而且兵種相剋都做得唔錯(大致上都平衡)
仲要有成廿個曾風靡世界既文明俾玩家選擇
佢係主題上勝利先會仲有人玩
唔會膠到有「打怪」呢樣野,頂盡係得幾隻狼,豬等既動物

但係佢既遊戲系統真係落哂伍,尤其係整劇情方面,簡直麻煩到不行
好多效果都整唔到,又無得自立英雄頭像不能滿足玩家既「英雄主義」,頂盡係改隻兵個名
將觸發套用到所有玩家身上係AOKTS出現之後先做到, 無果陣真係煩到喊
其他效果例如大範圍攻擊、補血技、爆擊等等用觸發整,一樣係怪怪地又麻煩
又無光環、魔法畫面效果,搞到用黎用去都靜係得del隻鷹整個爆炸出黎
仲要連加移速、攻速、甲防既觸發都無
呢方面AOC比起好多新遊戲真係輸哂

講真我覺得今次微軟出高清版AOC呢個行為真係極其無大志
靜係改過d新畫面就算, 入面個餡完全係一樣
難得你有一次翻新既機會點解唔整好d?又唔肯俾d成本,靜係改左d畫質就算,其他野一概唔改
有無考慮西土打綠亞城堡時代過屈既情況?
步兵文明過弱情況?
新既非官方出左AOFE多左5個文明又有無考慮加埋入去?

衰d講句, 我唔覺得今次既行動可以有大改變
不過如果我屋企附近有得買我都肯出錢買隻支持下既
回復 支持 反對