打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 一開SD電腦就自動重新開機

Me腦廢,一樣會咁,每次重完機開SD版本都唔岩所以早放定一個安裝檔係自己file到。
回復 支持 反對

之前我都試過,刪左個AVG防毒就冇事..
回復 支持 反對

之前我都試過,刪左個AVG防毒就冇事..
Sasori~ 發表於 18-5-2013 22:22

我真係用AVG做防毒喎...但我諗應該5係主因...因為AVG我裝左好耐...
而依個問題係近2星期左右發生...得好密
講起又記得...以前都試過...不過間唔中2,3次...重裝SD就無事
回復 支持 反對

我真係用AVG做防毒喎...但我諗應該5係主因...因為AVG我裝左好耐...
而依個問題係近2星期左右發生...得 ...
my92149 發表於 18-5-2013 22:31

用norton啦
回復 支持 反對

用norton啦
adrwon 發表於 18-5-2013 23:20

我都覺得個AVG真係廢到一個點...個名叫AVG 2012...禁落去開左佢...有個視窗...之後係一個BUTTON都無得禁...全自動...得閒佢就AUTO SCAN
想CHECK下DETAIL野都無得比我禁...

SOSAD地...我裝AVG之前...部NOTEBOOK有個60日免費版本NORTON...而家過左期要$ UPDATE
回復 支持 反對

pc got virus
回復 支持 反對

really thanks for your 熱心幫助...我唔記得講...我果部notebook來的
過熱嘅話我都唔知係咪主因...因 ...
my92149 發表於 18-5-2013 21:36

你是用notebook個mon打機? 最好拉線出大mon玩啦, 會冇咁熱

如果你部notebook只是用來玩就無所謂, 如果主要用來讀書或做野就唔好用來打機啦, 因為用notebook打機, 因為notebook本身散熱設計並不理想, 不適合長期高效能運行地使用, 打機是好傷機的, 而且張display的效果相信亦不會太好, 仲好易會過勞燒機

notebook都要吸塵, 如果過左保養期, 自已又熟電腦的話, 可以自己拆開個底蓋掃和吸下塵, 如果未過保養就快d打去問下check機掃塵使唔使錢, 如果是發現個display燒燒地, 在保養期早發現就可能只需要換下零件, 或可能唔使錢

溫馨提示:拿去保養前記得backup重要資料, 及記得要刪除有關好私人好私人的檔案.....例如................................................銀行密碼
回復 支持 反對

我都覺得個AVG真係廢到一個點...個名叫AVG 2012...禁落去開左佢...有個視窗...之後係一個BUTTON都無得 ...
my92149 發表於 18-5-2013 23:27

免費好得幾多lol, 網上有norton破解,但係正版永遠安心D...寧願比小小錢搞好部腦,好過多多錢換過部腦~ 我講既
回復 支持 反對

而依個問題係近2星期左右發生...得 ...
my92149 發表於 18-5-2013 22:31

AVG / 360 等防毒/防火/瀏灠 的確是主因之一, 玩sd就真係要咩都唔好裝, 瀏灠器預設要用Google Chrome
http://www.nakuz.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&ptid=4432068&pid=34813699
回復 支持 反對

notebook 打機= =? 唔怪得知啦,d notebook其實好多只係for 工作用
回復 支持 反對