打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 再見SDGO.

7月同朕番黎
miceho97 發表於 11-6-2013 23:41

暑假要幫屋企手,我諗連樂古都上唔到
回復 支持 反對

獨立生活是其次, 自由自在(後面果句)才是主旨, 動機不純啊

其實並非是真的什麼都不用做, 含著 ...
dragoonkwok 發表於 11-6-2013 22:07

本來覆左你的..不過VPN掉線同我食晒D字.............

第一樣野的話是男人的本能吧, 沒什麼

第二樣野, 唔使講上岸, 而家係長江後浪插菊花, 時代"進步"得很快

小學時的我們在踢波, 跑步捉迷藏, 跳飛機去公園玩滑梯千秋
小學時的現代小朋友在打機,上網, 玩手機, 上網DOWN戲睇

中學時的我們在打GAMEBOY (彩色), 用電話線上網, 買20蚊一隻既老反裝世界帝國1,2 ; 買20蚊一隻既VCD睇戲,儲零花錢去網吧打RAINBOW, CS
學人買3仔有格仔
中學時的現代小朋友在打PS3, XBOX, 用超音速上網, 上網DOWN岩岩出左一個星期既大作, 上ONLINE GAME大戰, 上網DOWN黃片

當年用緊大哥大時想不到未來既電話可以上網打機
當年玩緊GAMEBOY時想不到未來既遊戲機可以用手指頭按按按
當年用緊手提電腦時想不到未來既電腦叫做I-PAD

時代是進步了, 新一代人平均質素也提高了

可是由於物質社會及種種原因, 人與人溝通少了...感覺好像少了些東西

樓下的公園, 在等校巴時段, 一定見到好多小朋友在跳來跑去,我小時也在踢波波
近年, 看到的都是低頭黨或者自閉黨.......

公園以前幾乎每半年要維修下, 一封就封成個月
而家呢....一年一次..........因為少人玩, 損毀低
回復 支持 反對