查看: 4441|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於時光機呢樣野

關於時光機
如果整左出黎  咪可能有2010之後既人?
如果有既話  點解佢唔一早飛返黎  教我地整
咁樣我地就可以仲加快可以返去之前既時間
仲有  如果有既話仲唔一早出左黎話比我地知所有未來會發生既事情
仲有  有時光機姐係點?  整左時光機出黎既話會有兩個太陽系?
定係點樣平衡?

定係已經有左時光機  其實外星人=未來人?
佢既樣唔通係太空衣?...一定要著呢件先可以通過時光機?(因為時光機可能有D好強大既力量)
定係佢想黎話比我地知既野  但係一一比美國扣起哂?

時光機呢樣野真係一個好矛盾既問題

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 原創內容

查看全部評分

回復

如果未來有時光機and末日
我就覺得其實外星人有可能=未來既人類
因為如果未來有末日 人類可能會離開地球 去其他星球
而人類會為了適應 而變成外星人的樣子
外星人又有可能會坐時光機(UFO)去過去既地球 就好似考古學家咁
如果以上推論係真 可能而個宇宙有其他人類
回復 支持 反對

其實都有依個可能~~UFO可能係時光機~~
回復 支持 反對

樓上的講法我都有聽過0.0世界就好似一部電影咁~一開始就有晒所有野以及可能性~我地只係係時間線(電影底片)上跑的一個格,咁樣講地姐係所有野都一早決定好晒~世界就好像一部放唔完的電影一樣係咁重播~咁又幾時先完呢?~
我地的三次元世界可能係3個原則來維持的,一係時空,二係時間,三係存在以上3三,如果時光機係平行世界的旅行機咁0.0係A世界我的的存在就會失去了吧0.0一個人的存在緊係唔緊要,但係太多人進行平行世界的旅遊的時候三次元E一個三腳桌係唔係好可能會發生崩壞?
人可唔可以穿越光速好難講0.0,係大氣中我地就無可能姐(會裝空氣阻力燒焦=w=)但係係真空可呢?我覺得係太空中如果燃料夠的情況可能可以,因為無左空阻物質就可以無限加速吧0.0
而真空唔得的我地又可唔可以以進入平面宇宙前進呢?係平面宇宙因為咩原理都未確立情況可人應該可以行得比光更要快
而且事實上要加速到光速唔難~難在去邊搵咁大的能量?
回復 支持 反對

聽講其實每一年既時間都係同時進行緊
即係2011年而家既我 而家既世界一路運行
2012年既世界都o係呢個時候運行緊
所以如果2011既我去左2012
咁2012既我就會去番2011
*P.s.因為左邊冇左一樣野 右邊多左樣野
咁右邊就要搵番樣野黎平衡番左邊
就好似方程式咁
回復 支持 反對

時光機返唔到過去

只能穿越未來
我記有人講過
回復 支持 反對

如果 時光機 可以往返過去...去未來...
咁個個殺完人都用時光機返未來.....!?
回復 支持 反對

- -真唔真的0.0?
回復 支持 反對

我聽老師講過 佢話有科學家研究過時光機e樣野(穿越未來的) 時光機系以光速飛行 一般人系承受吾到呢種咁高速ge速度         其實我都吾信有時光機e樣野 (不過都希望有xd) !!
回復 支持 反對

外星人=未來人?
回復 支持 反對