打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創單人劇情]四國紀 真龍 迪斯克公爵傳

原帖由 KiN-GoD 於 9-11-2008 14:59 發表
爆唔到機點算=3=~    好無奈~"~

ps  去到最後個個主角叫個真龍領主去睇完野係咪就爆左機?~"~

對呀....最後迪斯克會病死左
然後就爆左機
回復 支持 反對

車=_=  
作者樓上兇我話唔會咁簡單- -"
回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

當初測驗打2,6p的時候是很辛苦的...(可能是兵不多的關係,再加上沒用弩炮)
所以我便說沒這麼容易...(我應該像整伊薩克傳的摩西之戰那樣才行)
其實這個戰役仲有五個隱藏人物,但我不會公佈是誰
回復 支持 反對

回復 13# 的帖子

姐係打2/6p既戰役會有5個隱藏人物有得拎?~"~ 定係成個劇?
成個2p其實唔難打  只要用買d馬去引隻領主出黎之後射死個大佬就win
*不過呢個劇太少有高攻弓兵既機會~得兩隻唔係英雄既弓兵(隱藏人物)
同3隻英雄26攻弓兵真係好難打(一開始個3隻)~不過後期有哈用都算ok!~!
仲有呀~  如果解決左烈德拎唔到個個bug就易打好多~因為佢都幾高攻

如果你想再整單人劇 我就想你做一個關於反叛既戰爭~個位主角因覺得呢個國家既管理太無理~所以決定自己開創一個新既勢力(國家)~最後發現 原來好國民都對呢個國家不滿~之後組織一個隊伍~但係因為呢個國家勢力太大~最後佢地要用兵力說服其他既勢力~黎幫助自己解決呢個國家
回復 支持 反對

原帖由 KiN-GoD 於 10-11-2008 19:29 發表
姐係打2/6p既戰役會有5個隱藏人物有得拎?~"~ 定係成個劇?
成個2p其實唔難打  只要用買d馬去引隻領主出黎之後射死個大佬就win
*不過呢個劇太少有高攻弓兵既機會~得兩隻唔係英雄既弓兵(隱藏人物)
同3隻英雄26攻弓兵 ...

不錯.....四國紀的四大國發展,以真龍的發展最好...
而古蘭托斯尚未出場,順帶一提,古蘭托斯會是以敵人身份出現在伊薩克傳

至於另外兩個,就是想讓其中一個是白手興家,然後四處征戰....
但你說用兵力說服其他勢力的話,恐怕要整到好似帝王世紀戰役咁分幾章,有人提議我搵幾場用發展模式玩.....
但我有想過要主角開頭有座城,點知發展唔夠5分鐘就俾人打爆左,重新尋找新天地咁.....
回復 支持 反對

回復 15# 的帖子

分幾章?~  諗都要有排諗啵  
其實我認為一開始應該係主角打算出兵進攻七國中第二強之國(我國第一強)  點知七國聯合決定先解決強國再土地平分   這時主角已帶同兵隊出征  但係都可以返去救城 不過如果放棄呢次機會  唔知幾時先有機會進攻  係個時有兩個選擇
1.回程救城(救城後再慢慢組織兵隊),~希望你會做到1p經常要死守既情況
2.繼續進攻(如果失敗就會冇左城池~最終被殺)~[如果攻城成功~進攻你的敵人會撤軍~那個敵軍也會棄權]
仲有第二個清況~好似你講咁 一開始有個城點知比人攻破左~係個時又有兩個選擇
1.到敵人國做領導人/將軍~等待機會報仇<~主角帶同兵隊出邊境代表叛國
2. 走佬~"~  到民間救助
*要求太高 做唔到就算-.-...........
回復 支持 反對

其實你的要求中....七國圍攻一國那個並不是我原意....
這個反而要計劃在古蘭托斯(不是伊薩克傳)時才用這一招...
第二個方案,開始攻城,叛國或到民間求助....可行,但觸發事件會很多,不過都會嘗試的...
回復 支持 反對

咁你有咩提議呀?  講黎聽下
如果好似我咁整又真係好耐先做到
回復 支持 反對

原帖由 KiN-GoD 於 12-11-2008 16:56 發表
咁你有咩提議呀?  講黎聽下
如果好似我咁整又真係好耐先做到

其實想玩一個類似三國關羽失荊州的玩法
本來我軍要攻打2p一個地區,因為那
回復 支持 反對

咁你揀邊個情況牙?~?
兩選一.....
其實最好係一開始比人進攻緊  個個主角被派去助守關/守城
可能會令遊戲者比較緊張d lo~
回復 支持 反對