打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創單人劇情]四國紀 真龍 迪斯克公爵傳

原帖由 KiN-GoD 於 12-11-2008 18:09 發表
咁你揀邊個情況牙?~?
兩選一.....
其實最好係一開始比人進攻緊  個個主角被派去助守關/守城
可能會令遊戲者比較緊張d lo~

時間式死守.....或許會好玩點,要你守x分鐘...然後才有劇情(或者守城途中出現意外)
回復 支持 反對

其實你第一個單人劇真係好難~  所以我諗到有得揀主角既問題 不過整一個主角既經歷已經好多......
我提議八軍有1p-主角  2p-主角之國(同盟) 3p-民間勢力(敵對)=領主死亡後變成同盟)
4p-盟國之叛亂(同盟後變敵對)  
5p-利益為先既國家(敵對) 6p-城鎮入面既建築物[如真龍篇的地心谷地帶(7p)]=(全同盟)
7p-最強之勢力(敵對) 8p-外族:如蒙古/匈奴(敵對)
4p的叛變係因為2p勢力已經變得強大~所以向各國提出先聯合攻一強~好似戰國後期的燕國提出"合眾弱以攻一強"的計策~先滅強

評分

參與人數 1 +5 收起 理由
nomygf + 5 對劇情有詳細而有良好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 KiN-GoD 於 12-11-2008 19:54 發表
其實你第一個單人劇真係好難~  所以我諗到有得揀主角既問題 不過整一個主角既經歷已經好多......
我提議八軍有1p-主角  2p-主角之國(同盟) 3p-民間勢力(敵對)=領主死亡後變成同盟)
4p-盟國之叛亂(同盟後變敵對)   ...

不錯....但由於在下學業關係,整Campaign會慢左
其實這些也不錯呢....
回復 支持 反對

其實我都係-.-.........  所以星期六/日少打機  要去溫書
回復 支持 反對

是否正常
我打完門將就不斷出兵
沒可能完成任務
前作有壞鄰居都可以取巧
但今次完全沒
border=0 />
回復 支持 反對

這個圖不玩了
下圖
回復 支持 反對