查看: 14551|回復: 109
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[計劃] ◎夢幻三國RPG吳傳◎ 開始製作!

由於夢三魏、蜀傳的作者 - 書仔話佢唔會整吳傳,我就突發奇想,整個吳傳,令夢三系列完整一d啦!

關卡︰
頭目戰場
1區星長沙
2華雄汜水
3呂布虎牢
4黃祖江夏
5劉繇吳郡
6于吉???
7劉表荊州
8曹操赤壁
9諸葛亮(赤壁)
10張遼合肥
11關羽麥城
12劉備夷陵
13曹丕合肥新城
14司馬炎???

如果對吳傳有任何提議 / 意見,歡迎在此回覆,本人希望能收到大家的好建議,讓我做好此劇!
回復

由於爆了字數,, 在此續post

暫時的角色有︰
角色兵種技能 
孫堅拜騎虎嘯暫定: (主動技) 敵兵定格10秒
蔣欽駱駝先鋒10000血alternating
祖茂輕騎血戰能將體力化為攻擊力
副將騎士勸降奪吳郡後可用太史慈(遊俠)
孫策韃騎霸王隨機變成無敵狀態30秒
程普狂戰同伴一開始有多一隻狂戰士
徐盛哥衛鐵甲每殺一人加5血(非上限)
黃蓋豹勇怒吼50攻alternating
潘璋條武重生即時原地復活(只限一次)
韓當菘藍(缺)每殺一人加一攻, 一段時間後復原
凌操擲斧後代攻打黃祖後可用凌統(精擲)
甘寧鷹勇掠奪每殺一人加一金
孫權長劍稅收每5分鐘加一金
丁奉戟兵淘金在某些關有淘金處可拿金
周泰日武狂妄攻擊力不停fluctuate
魯肅戰矛冰封高攻但每殺一人freeze一段時間
陸遜中弩專車有1血的弩炮
呂蒙火槍炸藥體內有三隻破壞者
朱然羽弓流矢每殺一人扣自己3血加自己1肉*
周瑜不弓銀箭每8分鐘加1攻

*每5肉轉成1金
回復 支持 反對

甘寧 鷹勇 掠奪 每殺一人加一金
孫權 長劍 稅收 每5分鐘加一金
上面果隻1人1金。。。。
下面果隻5分鐘一金。。。。
係人都用上面果隻 ( 除非5分鐘殺唔到一隻 = = )

以上個人意見
不過未整好 , 好難比意見的
期望你的劇情
回復 支持 反對

樓主可參考三國志人物事典,三國志大戰,維基以及一些史料,野史去製作 不過名字不要叫夢三 會混淆的
回復 支持 反對

aoc初心者說得對
回復 支持 反對

呂蒙 火槍 炸藥 體內有三隻破壞者
與其體內得哥3隻破壤者,不如每過一陣彈隻破壞者出黎好過la

孫策 韃騎 霸王 隨機變成無敵狀態30秒
變30秒咪好屈=.=,韃靼本身又走得快,而家又要攪30秒無敵.....
建議整隨機爆攻/+血

甘寧 鷹勇 掠奪 每殺一人加一金
建議佢每殺一人加一攻,之後過?時間回復番原本攻擊力

孫堅 拜騎 虎嘯 (缺)
令敵軍冷卻一段時間或者減敵軍攻/血

魯肅 戰矛 冰封 高攻但每殺一人freeze一段時間
不如set做殺3/5人先冷卻la,如果佢哥陣殺完一隻兵之後被王追斬咪死硬=.=

朱然 羽弓 流矢 每殺一人扣自己3血加自己1肉*
我諗呢個點無咩人用
如果減假血都好d,如果減實血咪好慘,減左75血先可以+一次攻/血
請樓主一家要做好平衡,因為朱然的情況真係一攪唔好平衡就會無人用
如果減假血就好難升,因為每殺幾個人就要番去補血,但呢樣野唔算太重要
但減實血的話就真係......

孫權 長劍 稅收 每5分鐘加一金
建議10分鍾+5金
5分鍾先+1金我諗應該無咩用(如果樓主唔係5金+一次攻/血的吧,可以不需睇我呢個建議)

*************以上建議皆設5金+1次攻/血*************
上面全部都只係建議
樓主理唔理就由樓主自己決定吧~
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

好明顯係"hurt"緊佢....
不過...
樓主加油呀 , 唔好比佢hurt到呀
將佢 ge 負能量變成正能量
整個好劇出來呀 !
回復 支持 反對

韓當        菘藍        (無畏)    (大幅增加血同攻)

佢唔係用馬嫁咩??以上係我o既建議-0-
唔like可以唔用...
回復 支持 反對

潘璋 條武 重生 即時原地復活
因為佢行得好慢
可以用即時原地復活黎當技能
不過唔知你識唔識整...
回復 支持 反對