查看: 25698|回復: 77
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 香港捉迷藏v1,7 最新版

香港捉迷藏v1,7

-觸發1000多個

-
只欠少量功能

-地圖基本完成

-提示基本完成

遊戲特色

-不同文明不同兵種不同血量和攻擊

土耳其:土火

不列:長弓

中國:連弩

日本:織田

匈奴:韃靼

西班牙:西火

波斯:戰象

法國:法游

阿茲特克:鷹勇

拜占庭:聖騎

哥德:哥德英雄

馬雅:羽射手

:西徐亞斥侯

塞爾突:塞英

維京:紅衣艾立克

蒙古:帖木

韓國:馬戰車

薩拉森:奴隸兵

-以香港作遊戲地圖

-結合rpg 捉捉 村逃的玩法

RPG的周圍買兵,買血,買攻

捉捉的周圍躲避鬼

村逃的鬼一開始在一個位出兵

-軍師和猛將系統

軍師可買兵,但不可用猛將加血專區(血,攻超便宜)

猛將不可買兵,但可用猛將加血專區(血,攻超便宜)

-靈魂系統

1-6p主角死後,可玩rpg.最後可能得到靈魂(鐵查)

提示

人的提示

前期以遊擊幹掉鬼

殺一個100 金可用作買Hp AT 唔夠AT HP 可到修煉之地

201AT 10HP

後期也應和鬼打遊擊 不應正面沖突 因為鬼後期更強 我們應合作幹真族較弱的鬼王 取得石頭 以石頭加強自己

鬼的提示

早期應盡早佔禮賓府,以鬼王配鬼兵的方法追殺人盡早買遺跡,採金工人有需要時應買攻,買血

1.2版更新:     改8p人口bug

改進塔,堡bug

改8p退出不能勝利bug

8p超級鬼王,鬼車加價

改買賣bug

詛咒系減弱

1.21版更新:    攻擊系減弱

改4-6p殺8p有效400bug

增加高級修地

1.37版更新:    改即彈bug

改殺敵得400bug

改禮賓府8p佔領1-6p都有錢bug

加復活系統

加猛將和軍師系統

修改地圖(加大量小路)

加東修地

1,4版更新:     改善復活系統

加中國專有技能

加1mins加100食

加石質公園

改大量bug

1.5版更新:     優化靈魂遊戲

8p 5分鐘得一成吉,一李將

取消貿易系,加航行系

加吉之島號給1-6p買

改大量bug

加鬼王自行炮,信長,成吉

馬車不需貿易系

加循環士兵給8p

維京一開始得2狂戰,之後十分鐘得一隻

加土耳其技能

加石化技能

1.55版更新:    改1.5版彈機問題

改當8p用風常買錯東西問題

加最強鬼王,1hr40m出

波1mins+5hp

加8p基地防守力

加若8p太廢,可加強8p系統

優化靈魂遊戲

1,7 版更新:        增加多種文明技能

優化靈魂遊戲

修改地圖

維改為哈

本遊戲因什少測試,所以可能有大量

bug,希望大家在發現後能告訴我

亦希望各位能和我一起測試

本遊戲禁止修改,但如各位希望修正 請問一問我

如有意見,歡迎提出

香港捉迷藏測試版v1,0-真 魚吃檸檬.scx

122.68 KB, 下載次數: 968

香港捉迷藏測試版v1,2-真 魚吃檸檬.scx

123.32 KB, 下載次數: 921

香港捉迷藏測試版v1,2-真 魚吃檸檬 修定.scx

123.32 KB, 下載次數: 934

香港捉迷藏測試版v1,21-真 魚吃檸檬 修定版.scx

123.59 KB, 下載次數: 942

香港捉迷藏測試版v1,3-真 魚吃檸檬 修定版7.scx

134.18 KB, 下載次數: 915

香港捉迷藏 v1,40a.scx

138.12 KB, 下載次數: 951

香港捉迷藏 v1,45c.scx

145.39 KB, 下載次數: 931

香港捉迷藏 v1,5.scx

145.89 KB, 下載次數: 936

香港捉迷藏 v1,72.scx

145.8 KB, 下載次數: 1168

回復

挖好酷,你是作者嗎,土耳其很難贏吧,好劇情。
回復 支持 反對

終於出左啦?11
得閒去深水埗避下難先11
回復 支持 反對

荃灣才是皇道!!!!
回復 支持 反對

只可以話兵種平衡出問題11
可惜我呢排冇咩時間11
唔係可以幫你搵d bug出黎玩11
回復 支持 反對

建議樓主加番d地方名
不過整左禁大個圖都好勁啦
回復 支持 反對

建議樓主加番d地方名
tin1995 發表於 20-7-2011 00:19

同意
建議整多幾支旗仔扮巴士站
整條跑道扮機場
順手搭多條橋添唔該XD
回復 支持 反對

回復 4# jsnjsn761

做8p先佔荃灣~死守元朗~唔比1-6p入

做衰冇海洋公園...唔係既就可以搵威威出黎殺!
回復 支持 反對

回復 8# collins4321
威威=我11
回復 支持 反對

挖好酷,你是作者嗎,土耳其很難贏吧,好劇情。

我想問土耳其很難贏?
土火可是有很高攻的
只可以話兵種平衡出問題11
可惜我呢排冇咩時間11
唔係可以幫你搵d bug出黎玩11

其實我都認為兵種平衡出問題,之前我開了一場
發現個個也選條,蒙,瑪,法,韓等跑得快的國家
建議樓主加番d地方名

同意
建議整多幾支旗仔扮巴士站
整條跑道扮機場
順手搭多條橋添唔該XD

加地名和整多幾支旗仔扮巴士站我在之後的更新一定會加
而整條跑道扮機場其實我已加了
做8p先佔荃灣~死守元朗~唔比1-6p入

做衰冇海洋公園...唔係既就可以搵威威出黎殺!

既然想要海洋公園,我一定會加
回復 支持 反對